Το έργο μου

«Αδιάφορη η πολιτική ηγεσία προς τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχους»

Ημερομηνία: 25/11/2015 12:00 πμ

«Αδιάφορη η πολιτική ηγεσία προς τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχους»

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Αν Υπουργό για Θέματα Προστασίας του Πολίτη

Στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων, στο εργασιακό τους ζήτημα, καθώς και στην αδιάφορη στάση της πολιτικής ηγεσίας απέναντί τους, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή και τον Αν. Υπουργό για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

 

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «Δυστυχώς, κύριε Πρωθυπουργέ, από την αρχή του τρέχοντος έτους, που αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας, φθάσαμε στο τέλος τους έτους και δεν έχει γίνει απολύτως ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ στο εργασιακό μας ζήτημα. Η συμπεριφορά της τωρινής πολιτικής ηγεσίας (κος Τόσκας και κος Καπάκης) είναι απαράδεκτη ως προς το θέμα της επίλυσης του εργασιακού μας ζητήματος, που παραμένει μια ανοιχτή πληγή που οσμεί άσκημα στην ελληνική κοινωνία».

 

Στην αναφορά, τίθενται μια σειρά από θέματα και ειδικότερα «... Καταρχάς απαξίωσαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που εκπροσωπεί νόμιμα 31 Πρωτοβάθμια Σωματεία, όπου μέλη τους είναι σχεδόν το σύνολο των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρεώσεως και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, και τα οποία την εξουσιοδότησαν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα (Συνέδρια, Συνελεύσεις Προεδρείων, Γενικές Συνελεύσεις) να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την επίλυση του εργασιακού τους ζητήματος. Για του λόγου το αληθές, δεν έγινε καμία συνάντηση με τον κο Τόσκα ενώ ο ίδιος συναντήθηκε με την Ένωση Αξιωματικών του Π.Σ. και με την Ομοσπονδία των Μόνιμων Πυροσβεστών. Την Ομοσπονδία μας την παρέπεμψε στον κο Καπάκη, που προκάλεσε ένα αχταρμά συναντήσεων με επιλεγμένα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα να διαπραγματευθούν το εργασιακό μας ζήτημα (!!!)».

 

Τέλος, στην αναφορά σημειώνεται ότι «... Οι Θεσμικοί σας Λειτουργοί ποδοπατούν τους Θεσμούς. Αυτή η ασυνεννοησία θεωρούμε ότι είναι εσκεμμένη και η πρόθεση από τα εν λόγω πρόσωπα είναι να «ροκανίσουν» τον πολύτιμο πολιτικό χρόνο, ο οποίος μετράει αντίστροφα και σε βάρος μας. Καμία πρόθεση να δοθεί λύση, ούτε καν για τα αιτήματα μας, που δεν έχουν, μα δεν έχουν, οικονομικό κόστος (!!!), ούτε καν για τα απλά και στοιχειώδη ζητήματα των προσωπικών σας προεκλογικώς επαναλαμβανόμενων δεσμεύσεων. Καμία πρόβλεψη στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2016 για τα υπόλοιπα. ... Στον Εμπαιγμό απαντάμε με Αγώνα». 

Print
Δημοσίευση: Μαρ 23, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset