Το έργο μου

«Συνεχίζονται τα κενά στο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου»

Ημερομηνία: 20/11/2015 12:00 πμ

«Συνεχίζονται τα κενά στο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου»

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Παιδείας

Στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου Κρήτης λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού και τις αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές/τριες, ιδίως της Γ’ Λυκείου, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη

 

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «... Δύο μήνες και πλέον από την έναρξη του σχολικού έτους, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Χώρα μας αντιμετωπίζουν ένα οξύτατο πρόβλημα άνευ προηγουμένου. Πρόκειται για τις τεράστιες ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, τόσο στα δημοτικά όσο στα γυμνάσια και στα λύκεια. Ειδικότερα στο νομό Ηρακλείου εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια κενά με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να υπολειτουργούν και να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες».

Στην ερώτηση, τίθενται μια σειρά θεμάτων και, ειδικότερα, «... Στο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου τα τεράστια κενά έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και έχουν προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές/τριες, ιδίως αυτών της Γ’ Λυκείου. Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει να διδάσκονται Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την Γ' Λυκείου, καθώς και βασικά μαθήματα όλων των τάξεων. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος, απουσιάζουν συνολικά 104 ώρες εβδομαδιαίου προγράμματος, ενώ κάποια από τα μαθήματα διδάσκονται από εκπαιδευτικό άλλης κατάρτισης από αυτή που απαιτείται για τη διδασκαλία του μαθήματος. Για παράδειγμα, η Βιολογία κατεύθυνσης διδάσκεται από εκπαιδευτικό άλλης κατάρτισης, ενώ η Βιολογία γενικής παιδείας δεν διδάσκεται καν. Δυστυχώς, τα κενά δεν εστιάζονται αποκλειστικά και μόνο στην Γ' Λυκείου, αλλά σε όλες τις τάξεις του Λυκείου όπου δεν διδάσκονται σημαντικά μαθήματα και ιδιαίτερα μαθήματα κατεύθυνσης. ... Όλα αυτά κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ισότητα στην εκπαίδευση και στον τρόπο αξιολόγησης που θέτει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Επιπλέον, στα προβλήματα του Λυκείου Τυμπακίου συγκαταλέγεται και η άμεση αναμοριοδότηση του σχολείου μας καθώς απωθεί του καθηγητές να έρθουν σε ένα από τα μεγαλύτερα, αλλά και από τα πιο απομακρυσμένα Λύκεια από την πρωτεύουσα του νομού. Η προβληματική αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά το Λύκειο Τυμπακίου».       

Τέλος, στην ερώτηση σημειώνεται ότι «...το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να ολιγωρεί, χωρίς να ενεργεί τα δέοντα για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα που η αβλεψία της έχει δημιουργήσει με αποτέλεσμα το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα στάση του, οφείλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να επιλύσει άμεσα το μείζον πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό».  


Print
Δημοσίευση: Μαρ 23, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset