Το έργο μου

«Προς τον όλεθρο οδηγείται ο ΕΛΤΑ»

Ημερομηνία: 13/11/2015 12:00 πμ

«Προς τον όλεθρο οδηγείται ο ΕΛΤΑ»

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΛΤΑ, στην άνιση μεταχείριση του προσωπικού και σε «δύσκολες» υπηρεσιακές μετακινήσεις μόνο υπαλλήλων-μελών της ΔΑΚΕ, καθώς και στους κινδύνους που αναπτύσσονται για το μέλλον του ΕΛΤΑ, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «- ο δανεισμός του ΕΛΤΑ γενικότερα, αλλά και ειδικότερα προς το ΤΟ&Δ, αυξάνεται κατά 40εκ. ευρώ κατ’ έτος, κάτι προφανώς ασύμβατο με επιχείρηση που επιτυγχάνει (;) κερδοφορία, - η επισκεψιμότητα στα καταστήματα και ο όγκος της διακινούμενης αλληλογραφίας βαίνουν μειούμενα δραματικά, - κατά καιρούς, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, εξαγγέλλονται ... κοστοβόρα project, με προσδοκώμενα έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, που τελικά αποδίδουν ελάχιστα ευρώ, ... – παντελής αδυναμία έργου Ταχυμεταφοράς, .... – τα μηνιαία κόστη των αναθέσεων έργου σε διάφορες εταιρείες υπερβαίνουν κατά πολύ το αντίστοιχο συνολικό κόστος ΟΛΗΣ ΤΗΣ (υπερδιετούς) ΘΗΤΕΙΑΣ ... της προηγούμενης Διοίκησης του Οργανισμού».  

 

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι «... πλέον ο ΕΛΤΑ αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας, που για να αντιμετωπισθεί προσωρινά και με ορίζοντας ενός (1) έτους, απαιτείται η ΑΜΕΣΗ εκταμίευση των αδιαμφισβήτητα ... οφειλομένων από το Κράτος, που υπερβαίνουν το ποσό των 50 εκ. ευρώ.  Μεσομακροπρόθεσμα πρέπει, κατά την άποψη μας, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα επιτρέψουν στον ΕΛΤΑ να λειτουργεί, με τον τρόπο που λειτουργούν, τα άλλα Ευρωπαϊκά Ταχυδρομεία».     

 

Τέλος, στην αναφορά σημειώνονται οι διαμαρτυρίες που εκφράζονται για «... τις σχεδιαζόμενες «αλλαγές» στο κομμάτι «Θυγατρική Ταχυμεταφορών» που θα οδηγήσουν, το πολύ εντός διμήνου από την εφαρμογή τους, στην απώλεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των πελατών και στο κλείσιμο της Εταιρείας, που σήμερα, είναι το μόνο σημαντικά κερδοφόρο κομμάτι του Ομίλου. ... – η τακτική της Διοίκησης του ΕΛΤΑ να «καλύπτει» όλες τις «δύσκολες» υπηρεσιακές ανάγκες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με μέλη μας είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί οι δύσκολες μετακινήσεις να αφορούν αποκλειστικά στο 20% του προσωπικού. Παραδείγματα της τελευταίας εβδομάδας, είναι οι διώξεις σε Ναύπλιο και Φιλιατρά. Αν υπάρχει στοιχειώδης ευθιξία, αυτά και να σταματήσουν πρέπει και να αναζητηθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν...».


Print
Δημοσίευση: Μαρ 23, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες: ΥΠΟΜΕΔΙ, ΕΛΤΑ

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset