Το έργο μου

«Σύγχυση προκαλεί το Υπουργείο Παιδείας με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων»

Ημερομηνία: 11/11/2015 12:00 πμ

«Σύγχυση προκαλεί το Υπουργείο Παιδείας με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων»

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Παιδείας

Στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του 3ου Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού και τις αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές/τριες, ιδίως της Γ’ Λυκείου, καθώς και στην σύγχυση που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων που θα ισχύσει για την τρέχουσα σχολική χρονιά, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη

 

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «... έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, το οποίο ξεκίνησε με πάρα πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, την απώλεια ήδη διδακτικών ωρών και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις δίνοντας σε μερικούς μήνες, δεν γνωρίζουν σημαντικά πράγματα για την πραγματοποίηση τους».

 

Στην αναφορά, τίθενται μια σειρά ερωτήματα και, ειδικότερα, «... το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη με επίσημο τρόπο καταστήσει σαφές: Α)Θα ισχύσει ότι και τα προηγούμενα έτη όσον αφορά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής των μαθητών στις εξετάσεις (για την ομάδα προσανατολισμού, για τη τυχόν επιλογή 5ου μαθήματος, για τις ξένες γλώσσες, για τα ειδικά μαθήματα κλπ.) Β)Πότε θα υποβληθεί τελικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους μαθητές μηχανογραφικό για την επιλογή σχολών; Γ)Θα προηγηθούν τελικά οι ενδοσχολικές εξετάσεις από τις πανελλαδικές και εάν ναι πότε; Δ)Θα υπάρξει το απαραίτητο κενό χρονικό διάστημα μεταξύ των ενδοσχολικών εξετάσεων από τις πανελλαδικές εξετάσεις; Ε) Ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων θα συνυπολογίζεται; Και αν ΝΑΙ με ποιο τρόπο; Με τον αντίστοιχο γραπτό βαθμό για την εξαγωγή του γενικού βαθμού πρόσβασης του μαθητή για την τελική εξαγωγή των μορίων του; ΣΤ)Να επανεξετάσετε το θέμα με τα μαθήματα κατεύθυνσης που δεν εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις;».

           

Τέλος, στην αναφορά σημειώνεται ότι πρόκειται για «... ερωτήματα καίρια των μαθητών που ανησυχούν γιατί νιώθουν ήδη ότι στη κρίσιμη προσπάθεια που θα καθορίσει σημαντικά το μέλλον τους κινούνται στα τυφλά. Το ΥΠΕΠΘ οφείλει ΑΜΕΣΑ να απαντήσει σε όλα αυτά που αφορούν τους μαθητές μας Γ’ Λυκείου που ήδη από την πρώτη χρονιά φοίτησης στο λύκειο λειτουργεί ως το πειραματόζωο ανεύθυνων & επικίνδυνων χειρισμών».

 

Print
Δημοσίευση: Μαρ 28, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset