Το έργο μου

«Επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης»

Ημερομηνία: 6/11/2015 12:00 πμ

«Επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης»

Παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εργασίας

Στην ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών απασχόλησης και στην άμεση ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης για την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, καθώς και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του Ο.Α.Ε.Δ. προκειμένου να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ανεργίας, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

 

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «...[είναι επιτακτικά αναγκαίο] έμφαση στην ένδεια προγραμμάτων που παρατηρείται, το πλήθος και το είδος των οποίων είναι αντιστρόφως ανάλογα με την αύξηση της ανεργίας που καταγράφει ιστορικές πρωτιές ... [αναλύοντας] την αναποτελεσματικότητα της πλειοψηφίας των προγραμμάτων, γεγονός που συνδέεται με την αλόγιστη χρήση προγραμμάτων κατάρτισης. ... [Είναι αναγκαία, επίσης,] η επιχειρησιακή επάρκεια του Οργανισμού, ... η ενίσχυση και αξιοποίηση του δυναμικού και των δυνατοτήτων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας». 

 

Στην αναφορά τονίζεται η ανάγκη για την αντιμετώπιση «μίας σειράς θεμάτων που αφορούν στον ΟΑΕΔ, όπως νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανόγραμμα, ενίσχυση του Οργανισμού με προσωπικό, μονιμοποίηση των συναδέλφων εργαζομένων με ψευδεπίγραφες συμβάσεις stage αναγνώριση προϋπηρεσίας με συμβάσεις έργου, δίδακτρα και φυσικά, το ζήτημα της αποδόσεως των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων υπέρ ΟΑΕΔ απευθείας στον Οργανισμό. ... [Ειδικότερα] για το καυτό και διαχρονικό πρόβλημα με την παρακράτηση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ από το ΙΚΑ μας δήλωσε [ο Υπουργός] ότι θεωρεί τη διευθέτησή του ιδιαιτέρως δύσκολη στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση!!!».  

 

Τέλος, στην αναφορά σημειώνεται ότι «... πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί μια συνεχή δικαιολογία για διαχείριση πόρων όπου και όπως να 'ναι και στη λογική του να μπαλώσουμε τρύπες στο ταμείο. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται διαχρονικά οι πόροι που έχουν σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανακούφιση των ανέργων σαν εσωτερικό άτοκο δάνειο για την πληρωμή των συντάξεων, όταν η σωστή αξιοποίηση τους θα προσέφερε πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία. Το νοικοκύρεμα του κράτους και η απόδοση πόρων στους δικαιούχους, δηλαδή στους ανέργους, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα! Εμείς επιμένουμε ότι η πολύπλευρη οικονομική κρίση απαιτεί αντί της συνεχιζόμενης απαξίωσης των υπαρχουσών δομών και της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης, την ενεργοποίηση και την ενίσχυσή τους. Αλλιώς, άλλα συμφέροντα εξυπηρετούνται...». 

 

 

Print
Δημοσίευση: Μαρ 28, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset