Το έργο μου

Με ψίχουλα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τις καταστροφές στο ν. Ηρακλείου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ημερομηνία: 30/10/2015 12:00 πμ

Με ψίχουλα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τις καταστροφές στο ν. Ηρακλείου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση τυχόν νέων ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για τη διενέργεια έργων επισκευής και συντήρησης των υποδομών και, ιδίως, του αγροτικού οδικού δικτύου, του ν. Ηρακλείου λόγω των καταστροφών που υπέστησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις αρχές του μήνα, απαντά ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ι. Μπαλάφας.

 

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ι. Μπαλάφας επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο της εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων υποδομής και επενδυτικών σχεδίων των ΟΤΑ, όπως για έργα οδοποιίας, οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου επιχορηγήθηκαν για το τρέχον έτος 2015 από της Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων (Σ.Α.Τ.Α.) με συνολικό ποσό ύψους1.304.530,00 ευρώ». 

 

Της αναφέρεται στο έγγραφο του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ι. Μπαλάφα «η κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των ΟΤΑ α’ βαθμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (ΣΑΤΑ 2015) διαμορφώνονται ως εξής: 

 

pastedGraphic.png

Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επιδιώκοντας την πλήρη ενημέρωση ως προς την υφιστάμενη κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου και των απαιτούμενων συναφών έργων, έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης».   

 

Είναι άξιο αναφοράς ότι σχεδόν ένα μήνα μετά και ακόμη το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης και των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα! Πόσο χρόνο θα χρειαστεί, άραγε, για να αποκτήσει εικόνα και, εν συνεχεία, να αναλάβει δράσεις αποκατάστασης και επισκευής; 

 

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι το προαναφερόμενο ποσό αφορά στη συνολική χρηματοδότηση των Δήμων από τους ΚΑΠ και όχι σε χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των αρχών Οκτωβρίου. Πρόκειται για ψίχουλα, δεδομένων των χρηματοδοτικών αναγκών των δήμων, αλλά και, κυρίως, των ζημιών που έχουν γίνει από τις καταστροφικές πλημμύρες των αρχών Οκτωβρίου.

 

Δυστυχώς, είναι εμφανής και η παντελής απουσία μέριμνας και προγραμματισμού για την αντιμετώπιση τυχόν ζημιών από πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο! 

Print
Δημοσίευση: Μαρ 29, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset