Το έργο μου

Χωρίς διοικήσεις 10 λιμάνια της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ

Ημερομηνία: 12/10/2015 12:00 πμ

Χωρίς διοικήσεις 10 λιμάνια της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ

Παρέμβαση Αυγενάκη

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν οριστεί διοικήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ στα 10 λιμάνια διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, και με ποια κριτήρια αυτές θα γίνουν δεδομένου ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει επανειλημμένα την κομματοκρατία σε θέσεις ευθύνης, ερωτά ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

Το χαρτοφυλάκιο του Ελληνικού Κράτους περιλαμβάνει 12 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών, ήτοι τα λιμάνια του Πειραιά (ΟΛΠ), της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.

 

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπόλοιπων λιμανιών. Το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε διαδικασία αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου των λιμανιών.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης «τον Αύγουστο του 2015, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε παραίτηση των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των υπό αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου.  Τα εν λόγω λιμάνια είναι αυτά του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.»

 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής «ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από το ΤΑΙΠΕΔ η αλλαγή των διοικήσεων σε πολλά περιφερειακά λιμάνια, παρότι προχώρησε σε παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να λειτουργούν χωρίς διοικήσεις και να αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο στην καθημερινή τους λειτουργία, όσο και στις προοπτικές αξιοποίησής τους».

 

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά: 

-με ποια κριτήρια θα γίνουν επιλογές των διοικήσεων, δεδομένου ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει επανειλημμένα την κομματοκρατία σε θέσεις ευθύνης και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενους χρόνους για τον τρόπο επιλογής διοικήσεων ήταν εξαιρετικά καυστικές;

-σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ορισθούν διοικήσεις στα λιμάνια της χώρας που παραιτήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο από το ΤΑΙΠΕΔ και με ποια διαδικασία;

-ποιος είναι ο σχεδιασμός αξιοποίησής τους από το Ταμείο, τι ενέργειες έχουν γίνει, με ποιον τρόπο προβλέπεται να αξιοποιηθούν και πότε θα προχωρήσει η αξιοποίησή τους;»


Print
Δημοσίευση: Μαρ 29, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες: ΥΠΟΜΕΔΙ, ΤΑΙΠΕΔ

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset