Το έργο μου

Αδιαφανής διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων – απλήρωτοι εργαζόμενοι – άλλο ένα δείγμα της ανικανότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ημερομηνία: 5/9/2017 12:00 πμ - 12:30 πμ

Αδιαφανής διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων – απλήρωτοι εργαζόμενοι – άλλο ένα δείγμα της ανικανότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στην γενική προχειρότητα διαχείρισης του προσφυγικού με πρόσφατο δείγμα την κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων εκ μέρους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αφήνει απλήρωτους εργαζομένους στις Υπηρεσίες Ασύλου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ - ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η προχειρότητα, ο ερασιτεχνισμός και η κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση του εθνικού ζητήματος του προσφυγικού – μεταναστευτικού, εξακολουθεί να υφίσταται με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και να πλήττει το διεθνές κύρος της χώρας.

 

Παρά το γεγονός ότι εθελοντές και πόροι συρρέουν στην Ελλάδα και πολλοί διεθνείς αναλυτές συμφωνούν ότι έγινε η πιο ακριβή ανθρωπιστική ανταπόκριση στην Ιστορία, η κατασπατάληση των πόρων στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, έχει λάβει πλέον διαστάσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας. 

 

Η κυβέρνηση επιδεικνύει ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα: στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, στο σεβασμό της αξιοπρέπειας ταλαιπωρημένων ανθρώπων, στην παρακολούθηση του έργου των ΜΚΟ, ακόμη και στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων που η ίδια η διαχειρίζεται.

 

Την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει χειριστεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το προσφυγικό - παρά το γεγονός ότι το προσωπικό που έχει προσληφθεί και τα χρήματα που δαπανώνται δεν δικαιολογούν τέτοια αποτυχία -, νέες καταγγελίες αναφέρουν ότι παραμένουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν στις Υπηρεσίες Ασύλου.

 

Συγκεκριμένα, με τη ΣΟΧ 8/2016, προκηρύχθηκε η πρόσληψη 124 ατόμων ως εποχικό προσωπικό με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη παροδικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου του τ. Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τις ανάγκες των Περιφερειακών Γραφείων ή Αυτοτελών Κλιμακίων στους νομούς Αττικής, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου και Κορινθίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων «Ενίσχυση της Διαδικασίας Ασύλου» και «Νομική συνδρομή και εκπροσώπηση» του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.

 

Η μισθοδοσία των προσληφθέντων, καλύπτεται από κονδύλια της ΕΕ. και συγκεκριμένα από  το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020. Παρά ταύτα, οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν σταματήσει να πληρώνονται εδώ κι 3 μήνες, γεγονός που τους έχει φέρει στα όρια της απόγνωσης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, στις συναντήσεις που είχαν με τους αρμόδιους, πήραν την απάντηση ότι … θα προσπαθήσουμε να λυθεί το θέμα !!!

 

Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι δεν διαθέτει συγκροτημένο επιχειρησιακό σχέδιο για το προσφυγικό και λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό για την παρακολούθηση και την διαχείριση κοινοτικών και εθνικών δημόσιων πόρων.». 

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.       Γιατί σταμάτησε η μισθοδοσία των ανωτέρω προσληφθέντων υπαλλήλων τον Μάϊο; Πώς δικαιολογείται η διακοπή της μισθοδοσίας τους ενώ καλύπτεται από κοινοτικούς πόρους;

2.         Ελέγχεται η τήρηση των προβλεπόμενων όρων της σύμβασης από το αρμόδιο Υπουργείο; Ασκείται έλεγχος διαχείρισης της κατανομής των πόρων;».

Print
Δημοσίευση: Σεπ 6, 2017,
Ετικέτες:

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset