Το έργο μου

«Ο κ. Τσίπρας αυτοαναιρείται! Την Κυριακή μιλάει για “grinvest” και τη Δευτέρα οι εταιρείες ανακοινώνουν ότι αποσύρονται αφήνοντας χιλιάδες ανέργους»

Ημερομηνία: 11/9/2017 12:00 πμ

 «Ο κ. Τσίπρας αυτοαναιρείται! Την Κυριακή μιλάει για “grinvest” και τη Δευτέρα οι εταιρείες ανακοινώνουν ότι αποσύρονται αφήνοντας χιλιάδες ανέργους»

Αυγενάκης στο ρ/σ Ράδιο Κρήτη 101.5:

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας, άλλοτε λαοφιλής και άνετος, συμμετέχει επιλεκτικά σε συσκέψεις κεκλεισμένων των θυρών, την ίδια ώρα, η Ν.Δ. και ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιούμε ένα βαρύ και απαιτητικό πρόγραμμα επισκέψεων και εκδηλώσεων σε όλη τη Β. Ελλάδα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρ/σ  Ράδιο Κρήτη 101.5 και τον δημοσιογράφο κ. Μανώλη Αργυράκη, ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Αναφορικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων και επισκέψεων στελεχών του κόμματος της Ν.Δ. σε νομούς της Β. Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ, ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «…Το τριήμερο που μας πέρασε (8-9-10 Σεπτεμβρίου), την ώρα που ο κ. Τσίπρας  μιλούσε στη Θεσσαλονίκη φυλασσόμενος από 4-5.000 αστυνομικούς, η Ν.Δ. με κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές, μέλη της Π.Ε. και τοπικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν 17 εκδηλώσεις στους 14 νομούς της Β. Ελλάδος πλην Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη ξεκινάμε σήμερα με την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και θα ακολουθήσουν άλλες 16 εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα, με όλες τις Γραμματείες του Κόμματος (…). Η ΝΔ κινείται δυναμικά με στρατηγική και σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο».

 

Αναφορικά με την ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Βελλίδειο, ο Γραμματέας της Ν.Δ. δήλωσε: «Κορύφωση όλων των εκδηλώσεων είναι οι επισκέψεις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και, φυσικά, η μεγάλη ομιλία του το Σάββατο στο Βελλίδειο.

Ο κ. Μητσοτάκης, πέρυσι, μιλώντας για 1η φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε τα δεδομένα. Δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο των υποσχέσεων. Είπε την αλήθεια στις πολίτες, μίλησε με συγκεκριμένα, μετρήσιμα και εφαρμόσιμα στοιχεία. Δεν υποσχέθηκε παντού τα πάντα. Να θυμίσουμε ότι η αμέσως προηγούμενη ομιλία αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, ήταν αυτή του κ. Τσίπρα (2014) όπου είχε υποσχεθεί 12 δις € παροχές. 

Φέτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αυριανός πρωθυπουργός της Χώρας, θα εμπλουτίσει με περισσότερα στοιχεία, με περισσότερες στρατηγικές τη Συμφωνία Αλήθειας που εγκαινίασε πέρυσι. Θα παρουσιάσει μετρημένες, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις που συνθέτουν το περίγραμμα του προγράμματος της Ν.Δ.».

      

Ασκώντας δριμεία κριτική κατά της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ και των δημοσιονομικών πολιτικών της Κυβέρνησης ο κ. Λ. Αυγενάκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας αρνείται την πραγματικότητα και δεν έχει καν το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αυτό που είδαμε ήταν μια κακόγουστη θεατρική παράσταση:

Είπε ο κ. Τσίπρας: η χώρα μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, θα βρίσκεται εκτός μνημονίων και επιτροπείας.

Αυτό που παρέλειψε να μας πει είναι πως η Χώρα θα είχε βγει ήδη από τα μνημόνια από τις αρχές του 2015. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έφερε το 3ο, αχρείαστο και πιο σκληρό μνημόνιο και πρόσφατα ψήφισε και 4ο μνημόνιο με πολύ ψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, νέα μέτρα λιτότητας ύψους 5,1 δις και άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο. Ο κ Τσίπρας εξελέγη με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και έφερε μέτρα 14,7 δις δεσμεύοντας τη χώρα σε λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια.

Προσπάθησε ο κ. Τσίπρας να δημιουργήσει μια άλλη πραγματικότητα. Δεν μας είπε βέβαια  για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό. Ξέχασε να πει ότι η μετανάστευση των νέων επιταχύνθηκε επί των ημερών του, εξαιτίας της υπερφορολόγησης και των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών που πνίγουν τη δημιουργικότητα των νέων.

Ανέφερε ο κ. Τσίπρας ότι οι «θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που αναμένονται κοντά στο 2%».
Να θυμίσουμε ότι πριν την εκλογή Τσίπρα, οι προβλέψεις για την Ελληνική Οικονομία την 3ετία 2015 - 2017 ήταν ότι θα αναπτυχθεί με συνολικά 10,1% συνολικά. Αν επαληθευθούν οι προβλέψεις του κ. Τσίπρα την ίδια τριετία με αυτόν στην Κυβέρνηση η οικονομία της χώρας θα έχει αναπτυχθεί κατά 1,5% περίπου, καθώς προηγήθηκαν 2 χρόνια ύφεσης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αντί για ΑΕΠ ύψους 207 δις ευρώ που προβλεπόταν για φέτος, τελικά θα έχουμε μόλις 181 δις ευρώ. Ο κ. Τσίπρας έχασε δυο χρόνια και 26 δις ανάπτυξης που αναλογούν σε 6.300 ευρώ για κάθε νοικοκυριό μέχρι το τέλος του 2017, και έχει το θράσος να θριαμβολογεί.

 

Είχε ακόμη το θράσος ο κ. Τσίπρας να πει ότι «για 2 συνεχόμενα έτη υπερκαλύψαμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική μας θέση…». Τόσο πολύ ενισχύθηκε η διαπραγματευτική μας θέση και τόσο καλά εκμεταλλεύτηκε αυτή την συγκυρία που αντί να μειωθούν τα πλεονάσματα για το 2019 και το 2020, τελικά επεκτάθηκαν μέχρι το 2022!

 

Συνεχίζοντας τα ψέματα ο κ. Τσίπρας απαρίθμησε δείκτες που βελτιώνονται και έκανε λόγο για «αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος». Πράγματι κάποιοι δείκτες εμφανίζουν μια συγκυριακή, μικρή, κυκλική ανάταξη. Αυτή όμως είναι κρατικοδίαιτη και αναιμική. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., το β’ τρίμηνο του 2017 η ανάκαμψη ήταν μόλις 0,8% και οφείλεται στην αύξηση της δημόσιας κατανάλωσης κατά 3,3%.

 

Είχε το θράσος ο κ. Τσίπρας να αναφερθεί στο φόρο στο κρασί και παραδέχθηκε πως πρόκειται για έναν  μη αποδοτικό φόρο που δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα κατάφερε να λύσει. Ο κ. Τσίπρας αφού γονάτισε τους οινοποιούς και κατέστησε μη ανταγωνιστικό το ελληνικό κρασί, υποσχέθηκε ότι θα καταργηθεί. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέβαλε αυτό το φόρο, ενώ την κατάργησή του έχουν υποσχεθεί ήδη καμιά δεκαπενταριά φορές οι Υπουργοί του. Ο κ. Μητσοτάκης από πέρυσι πρότεινε τη κατάργησή του. Ο κ. Τσίπρας το κάνει με ένα χρόνο καθυστέρηση. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια.

 

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για μεγάλη μείωση της ανεργίας. Η  ανεργία το 2014 ήταν 26,5% και το 2017 προβλέπεται να «κλείσει» στο 22,8%. Συνεπώς η μείωση είναι 3,7% και όχι 5,8%.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα επιβράδυνε την αποκλιμάκωση της ανεργίας, καθώς οι προβλέψεις το 2014 ήταν ότι στο τέλος του 2016 θα ήμασταν στο 19,5%, ενώ τελικά έκλεισε 23,5%. Χάθηκαν δηλαδή 192.000 θέσεις εργασίας. Η αναιμική ανάπτυξη που υποκαθιστά θέσεις πλήρους απασχόλησης με μερικής και εκ περιτροπής απασχόληση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της «γενιάς των 360€»,  της γενιάς «Τσίπρα-Καμμένου», της γενιάς των ανθρώπων που φυτοζωούν δίχως όνειρα ή που φεύγουν στο εξωτερικό.

 

Να αναφέρουμε, επίσης, ό,τι όσον αφορά τον Δημόσιο Τομέα το Μάιο του 2017 οι συμβασιούχοι είχαν αυξηθεί κατά 14.000 σε σχέση με το Μάιο του 2014 στο στενό δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ. Ο κ. Τσίπρας πουλάει τζάμπα ελπίδες σε έναν κόσμο που ψάχνει να βρει σανίδα σωτηρίας».

 

Σε ερώτηση του κ. Αργυράκη για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε: «Πριν λίγες μέρες μαζί με τον Πρόεδρό μας πραγματοποιήσαμε στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη με όλους τους φορείς της Β. Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε και μια ξεχωριστή συνάντηση με τους εκπροσώπους των 4 σωματείων των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων, έστω και με ένα εκ των σωματείων. Γιατί αποφεύγει τους εργάτες, τους μεταλλωρύχους, τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ ο κ. Τσίπρας; Δεν εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον εργατικό κόσμο και τους αδύναμους;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Ν.Δ. και πρόσθεσε «Αυτοί οι άνθρωποι, 2.5000 εργαζόμενοι, χάνουν τις δουλειές τους. Η Χαλκιδική δεν είναι μόνο τουρισμός, Η Ν. Χαλκιδική είναι, η Β. Χαλκιδική, όμως, έχει παράδοση στα ορυχεία.

Ανάλογη αντίδραση είχαμε και με την επένδυση στο Ελληνικό. Μια επένδυση 9 δις € και με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καθυστέρησε δύο ολόκληρα χρόνια, λόγω της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης. Να θυμίσουμε και τη διετή καθυστέρηση στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπου με ‘δάκρυα στα μάτια’, τελικά προχώρησε ο κ. Σπίρτζης».

 

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Γραμματέας του Κόμματος είπε: «Δεν αξίζουν οι Έλληνες άλλα ψέματα, άλλη κοροϊδία. Χρειάζονται έργα, χρειάζεται σκληρή δουλειά.  Χρειάζεται πολιτική αλλαγή, όχι αλλαγή προσωπείου.

Παρακαλώ πολύ τους πολίτες, να μην δίνουν προσοχή στο τι λέει ο κ. Τσίπρας, αλλά στο τι πράττει! Να μην δίνουν προσοχή στο τι δεσμεύεται, αλλά στο τι έχει ψηφίσει, τι έχει φέρει με τις πολιτικές του στις πλάτες των Ελλήνων».   

 

Print
Δημοσίευση: Σεπ 11, 2017,
Ετικέτες:

«Φεβρουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset