Το έργο μου

«Τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο Μοιρών είναι η «κανονικότητα» του Υπουργείου Παιδείας;»

Ημερομηνία: 3/10/2017 1:00 πμ - 1:30 πμ

«Τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο Μοιρών είναι η «κανονικότητα» του Υπουργείου Παιδείας;»

Στα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στο Γυμνάσιο Μοιρών αναφέρεται ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ.- Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου.


Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Παρά την «έγκαιρη» κινητοποίηση και το «πρόωρο» της διαδικασίας που με «περηφάνεια» ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία, το Γυμνάσιο Μοιρών, η μεγαλύτερη σχολική μονάδα  εκτός της πόλης του Ηρακλείου, αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα, για τα οποία διαμαρτύρεται η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.   

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι είναι σοβαρές οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών όπως Μαθηματικών, Φιλολογικών μαθημάτων, Μουσικής, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Φυσικής Αγωγής, Τεχνολογίας, Βιολογίας, Γεωγραφίας, Πολιτικών και Νομικών Επιστημών, ενώ συνολική είναι η υποβάθμιση και της πιο ευάλωτης μερίδας μαθητών, αυτών της ειδικής εκπαιδευτικής βοήθειας, αφού οι 50 μαθητές είναι αβοήθητοι λόγω της παντελούς έλλειψης των ειδικοτήτων Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωγραφίας, Μαθηματικών και Φιλολογικών μαθημάτων.

Τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης, αποκαλύπτουν ότι οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας για «εύρυθμη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» και για την  «κανονικότητα» στα σχολεία για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι μια επικοινωνιακή επίφαση, για να καλυφθεί η πολιτική της που οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας παιδείας.

Τα κενά στα σχολεία είναι χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές  και η προβληματική αυτή κατάσταση πρέπει να λυθεί αποτελεσματικά, επαρκώς και αμέσως.  Το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο, είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής αβλεψίας και  ολιγωρίας  να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα, να ενεργήσει τα δέοντα και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα εκπαιδευτικοί και να καλυφθούν τα κενά στο Γυμνάσιο Μοιρών;

2. Ποιος ο προγραμματισμός για την άμεση κάλυψη των σημαντικών κενών στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο;».     


Print
Δημοσίευση: Οκτ 3, 2017,
Ετικέτες:

«Φεβρουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset