Το έργο μου

Ο κ. Σπίρτζης υπόσχεται μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αντί να δώσει τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία και τις ατελείωτες ουρές. Η αναξιοπιστία τους δεν έχει όρια.

Ημερομηνία: 30/10/2017 1:00 πμ - 1:30 πμ

Ο κ. Σπίρτζης υπόσχεται μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αντί να δώσει τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία και τις ατελείωτες ουρές.  Η αναξιοπιστία τους δεν έχει όρια.

Απίστευτη η ταλαιπωρία των επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας. Η κυβερνητική ολιγωρία και ανικανότητα έχει οδηγήσει στη δημιουργία ατελείωτων ουρών και σε τρίωρες και τετράωρες αναμονές σε κεντρικούς σταθμούς, προκειμένου οι επιβάτες να προμηθευθούν την ηλεκτρονική τους κάρτα. Εικόνες απίστευτης ταλαιπωρίας, πολύωρες αναμονές, ουρές που φτάνουν μέχρι και έξω από τους σταθμούς του δικτύου της ΣΤΑΣΥ δημιουργούν αίσθημα ντροπής και εικόνες τριτοκοσμικής χώρας.

Στα όρια της αντοχής του βρίσκεται και το προσωπικό των γκισέ των σταθμών που καλείται να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό και τις ατελείωτες ουρές.         

Την κατάσταση επιδεινώνει περαιτέρω η προκλητική δήλωση του Υπουργού Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος ανέφερε ότι «… ένα τέτοιο φαινόμενο είναι «σύνηθες» όταν υπάρχουν τέτοιες αλλαγές».  Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί παράταση πέντε ημερών στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα συγκεκριμένα εκδοτήρια του δικτύου της ΣΤΑΣΥ (μέχρι τις 5 Νοεμβρίου) και στην διαδικασία έκδοσης καρτών με την κατάθεση ανοικτών φακέλων σε όλα τα εκδοτήρια (μέχρι τις 15 Νοεμβρίου) και την αποστολή τους με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση του αιτούντος.

Μάλιστα, ο κ. Υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες υποσχέθηκε μείωση στις τιμές των εισιτηρίων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα «… φθηνύνουν πολύ, όταν θα έχουμε καλύψει τις κλοπές και τη διαφυγή πόρων που γινόταν στις αστικές συγκοινωνίες». Ο κ. Υπουργός μοιράζει ξανά φρούδες υποσχέσεις, αντί να δώσει λύσεις σε απλά διαδικαστικά θέματα, όπως η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών. Βεβαίως, παρέλειψε να αναφέρει ότι ο ίδιος είχε αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων στις αρχές του 2016.  

 

Η μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο εξελίσσεται σε ένα απίστευτο φιάσκο και σε μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και του προσωπικού, χωρίς ωστόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να αντιλαμβάνεται τα λάθη της, αφού ο σχεδιασμός αποδεικνύεται προβληματικός και οι υπηρεσίες ανέτοιμες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Ο αρμόδιος Υπουργός, αντί της εξεύρεσης τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων μέσω διαβούλευσης, απειλούσε το προσωπικό με απολύσεις, όταν προειδοποίησαν τους αρμοδίους για τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη διαδικασία έκδοσης των αδειών.

 

Η εφαρμογή ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος έκδοσης εισιτηρίων και η μετάβαση στα ηλεκτρονικά εισιτήρια έχει πρωταρχικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Οι εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες απέχουν έτη φωτός από την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αποτελεί υποχρέωση του αρμόδιου Υπουργού να δώσει άμεσα λύση βάζοντας τέλος στις ατελείωτες ουρές και τη χαοτική κατάσταση. Η σημερινή εικόνα απίστευτης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, ιδίως δε ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, μητέρες με μωρά, ΑμεΑ, κλπ), που στέκονται επί ώρες όρθιοι στους σταθμούς και στους δρόμους για την απόκτηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είναι ντροπιαστική.  

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα ώστε να μπει τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού;

 

Print
Δημοσίευση: Οκτ 30, 2017,
Ετικέτες:

«Φεβρουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset