Το έργο μου

«Επικίνδυνο το οδικό δίκτυο Ηράκλειο - Λέντας Ηρακλείου»

Ημερομηνία: 18/12/2017 12:00 πμ - 12:30 πμ

«Επικίνδυνο το οδικό δίκτυο Ηράκλειο - Λέντας Ηρακλείου»

Στην επιτακτική ανάγκη άμεσης επισκευής του οδικού δικτύου Ηράκλειο - Λέντας, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς, Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και  Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Απαράδεκτη είναι  η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος του Λέντα Ηρακλείου,  που συνδέει το Ηράκλειο με τον Λέντα και εξυπηρετεί τα χωριά Απεσοκάρι, Μϊαμού και Κρότο του Δήμου Γόρτυνας. Ιδιαίτερα το κομμάτι από το ύψος του Απεσοκαρίου και πάνω παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα σε όλο το οδόστρωμα, δίνοντας την εντύπωση τριτοκοσμικής χώρας.

Πρόκειται για τμήμα του περιφερειακού οδικού δικτύου που χρησιμοποιείται καθημερινά για τη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και για την προσέγγιση στον παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό. Είναι δρόμος από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο και, φυσικά, καθημερινά βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων πολλών περιοχών.

Παράλληλα, ο δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά για την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για τη μετακίνησή τους. Επίσης, για τη μεταφορά των μαθητών του δημοτικού της Μϊαμούς στο σχολείο του Κρότου και των μαθητών του γυμνασίου και του  λυκείου στις Μοίρες και τους Αγίους Δέκα. Περαιτέρω, το δρόμο έχουν άμεση ανάγκη οι καλλιεργητές για την μεταφορά στο Ηράκλειο των κηπευτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής.

Παρά τη σημασία του ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, κατά την οποία η διέλευση είναι αυξημένη, αφού οδηγεί σε μια εξαιρετική παραλία της περιοχής και, συνεπώς, θα έπρεπε να έχουν ήδη αποκατασταθεί όποιες βλάβες προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο δρόμος έχει αφεθεί στην τύχη του και η ασφάλεια των διερχόμενων επαφίεται στην επιδεξιότητα των οδηγών που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν!

Καθιζήσεις και υποχωρήσεις στο οδόστρωμα, σκασίματα και τρύπες που έχουν προκληθεί από την ελλιπή συντήρηση σε όλο σχεδόν το μήκος του και άλλες κακοτεχνίες,  έχουν αυξήσει σημαντικά τον δείκτη επικινδυνότητας σε ορισμένα σημεία, ενώ με δυσκολία γίνεται η διακίνηση των διερχόμενων και των προϊόντων, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, όπως μεγάλες φθορές στα διερχόμενα οχήματα και πρόκληση ατυχημάτων.

Ο δρόμος Ηράκλειο - Λέντας είναι ορεινός, στενός και επικίνδυνος, με ανύπαρκτη σήμανση και διαγραμμίσεις, με επικίνδυνες λακκούβες και καθιζήσεις, αλλά και κατολισθήσεις. Σε πολλά σημεία η ορατότητα είναι περιορισμένη και κρίνεται αναγκαία η διαπλάτυνσή του, ώστε να υπάρξει καλύτερη ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς. Παράλληλα, υπάρχουν επικίνδυνες λακκούβες και φθαρμένο οδόστρωμα, ενώ χρειάζεται κατάλληλη σήμανση και αποκατάσταση της διαγράμμισης του δρόμου, ώστε να προειδοποιούνται και να διευκολύνονται οι οδηγοί.

Οι κατολισθήσεις που παρατηρούνται τους χειμερινούς μήνες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των διερχόμενων οδηγών και καθιστούν αναγκαία την τοποθέτηση προστατευτικού διχτύου στα επικίνδυνα αυτά σημεία. Επίσης, μέρος του τμήματος πριν το χωριό Κρότος έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει καθόλου οδόστρωμα ενώ σε αρκετά σημεία του το οδόστρωμα είναι πλήρως κατεστραμμένο με μεγάλες λακκούβες».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθεται το ακόλουθο ερώτημα:

 

«Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε άμεσα προκειμένου να επισκευαστεί το οδικό δίκτυο Ηράκλειο - Λέντας;».

Print
Δημοσίευση: Δεκ 18, 2017,
Ετικέτες:

«Φεβρουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset