Το έργο μου

Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή τη Διημερίδα «Τουρισμός Υγείας: Προορισμός Κρήτη»

Ημερομηνία: 19/1/2018 12:00 πμ - 12:30 πμ

Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή τη Διημερίδα  «Τουρισμός Υγείας: Προορισμός Κρήτη»

 


«Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, όχι μόνο για τους τομείς της ιατρικής και του τουρισμού, αλλά γενικότερα της ανάπτυξης του νησιού μας.

Ο ιατρικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια. H παγκόσμια αγορά τουρισμού αποτιμάται στα 3,2τρις δολάρια κύκλο εργασιών, ενώ ο ιατρικός τουρισμός αποτιμάται στα 50-60δις δολάρια και  ο τουρισμός ευεξίας στα 439δις δολάρια. Στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη της Global Wellness Tourism Economy, ο ιατρικός τουρισμός & τουρισμός ευεξίας αποτιμάται στα 158δις δολάρια και 203εκ. ταξίδια τον χρόνο, περίπου δηλαδή το 1/3 της παγκόσμιας αγοράς, με πρωτοπόρες χώρες τις Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.   

Κυρίες και Κύριοι, τα νούμερα είναι ιλιγγιώδη. Το μερίδιο της Ελλάδας για το γενικό τουρισμό δεν είναι μικρό, αλλά για τον ιατρικό τουρισμό και ευεξία είναι αμελητέα. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας και ειδικότερα στην Κρήτη. Ο κλάδος της υγείας στην Ελλάδα, παρουσιάζει σε γενικές γραμμές εξαιρετικού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες με σημαντικό μας πλεονέκτημα το εξαιρετικής ποιότητας και επιστημονικής κατάρτισης ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από πολλά θεσμικά, οργανωτικά και λειτουργικά εμπόδια για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Η παρέμβαση της Πολιτείας είναι αναγκαία. Η ΝΔ αντιμετωπίζει τον ιατρικό τουρισμό ως προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η θεσμική πλαισίωσή του, παράλληλα με την εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες για την διασυνοριακή περίθαλψη, που θέτει τους ελάχιστους όρους για την ασφάλεια, την πληροφόρηση και την αστική ευθύνη. Ταυτόχρονα η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό είναι αναγκαία.

Η χώρα μας αποτελεί ήδη μεγάλη δύναμη στον τουρισμό και το στοίχημα πλέον είναι να αποτελέσει και ισχυρό παίχτη στον ιατρικό τουρισμό. Οι δυνατότητες  και οι προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας είναι σημαντικές. Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην διημερίδα σας και αναμένω με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα των εργασιών σας!».


Print
Δημοσίευση: Ιαν 19, 2018,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset