Το έργο μου

«Αναγκαία η ενίσχυση και ενδυνάμωση της αστυνομικής δύναμης στο Α.Τ. Χερσονήσου»

Ημερομηνία: 31/3/2016 12:00 πμ

«Αναγκαία η ενίσχυση και ενδυνάμωση της αστυνομικής δύναμης στο Α.Τ. Χερσονήσου»

Παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Χερσονήσου για την καλύτερη προστασία πολιτών και επισκεπτών, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) Χερσονήσου αποτελεί πολυδύναμο κέντρο και καλύπτει με τις αρμοδιότητές του το σύνολο της περιοχής των Δημοτικών Ενοτήτων Μαλίων, Χερσονήσου και, εν μέρει, Γουβών. Δυστυχώς, όμως, στην πράξη, πρόκειται για ένα υποστελεχωμένο Α.Τ. γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αστυνόμευση της περιοχής και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.

Ειδικότερα, ο Δήμος Χερσονήσου είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς και τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας και φιλοξενεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου (Απρίλιος – Οκτώβριος) ένα πληθυσμό που ξεπερνά τις 125.000.

Αυτή τη στιγμή, η στελέχωση του Α.Τ. Χερσονήσου δεν επαρκεί για την αποτελεσματική λειτουργία και άσκηση των αρμοδιοτήτων του. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για ελλιπή αστυνόμευση και μεγάλες καθυστερήσεις για να φτάσει το περιπολικό στο συμβάν σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών περιστατικών που αφορούν σε κλοπές. Η αδυναμία αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων τους, λόγω της σημαντικής έλλειψης προσωπικού, έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό και στο προσωπικό του Α.Τ. με ορατό πλέον τον κίνδυνο μεταφοράς προσωπικού που υπηρετεί στο Α.Τ. Χερσονήσου».


Οι πολίτες της περιοχής, αλλά και οι επισκέπτες – τουρίστες, αντιμετωπίζουν με φόβο τις εξελίξεις και αισθάνονται απροστάτευτοι, αφού γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί για να επιληφθούν τα διάφορα περιστατικά και ότι η δύναμη του Α.Τ. Χερσονήσου δεν επαρκεί για την αστυνόμευση μιας τόσο μεγάλης, γεωγραφικά και πληθυσμιακά, περιοχής.
Η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επαρκή στελέχωση και την αποτελεσματική λειτουργία του Α.Τ. Χερσονήσου δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας
Τέλος, με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Αυγενάκης θέτει τα εξής ερωτήματα:
«1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση επαρκή στελέχωση και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Α.Τ. Χερσονήσου; 2. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την ενίσχυση των Α.Τ. με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους, ιδίως σε τμήματα που καλύπτουν μεγάλη, γεωγραφικά και πληθυσμιακά, περιοχή όπως το Α.Τ. Χερσονήσου;».

Print
Δημοσίευση: Μαρ 31, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset