Το έργο μου

"Ανάγκη αξιοποίησης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι"

Ημερομηνία: 15/2/2018 12:00 πμ

"Ανάγκη αξιοποίησης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι"

Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη

Στην ανάγκη αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελεί σημαντικό πυλώνα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των πολιτών και, ιδίως, των μαθητών για την οδική ασφάλεια. Ειδικότερα, στην Κρήτη, που κατέχει μια δυσάρεστη πρωτιά αναφορικά με τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων, η οδική ασφάλεια και η σωστή οδηγική συμπεριφορά πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα στην εκπαίδευση των νέων.

 

Ειδικότερα, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Τυμπακίου, ενώ θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην εκπαίδευση σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας, εξακολουθεί να παραμένει εγκαταλελειμένο. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα σε θέματα ευαισθητοποίησης και εκμάθησης κανόνων  οδικής ασφάλειας, μαθαίνοντας στα παιδιά τον Κώδικα Κυκλοφοριακής Αγωγής μέσα από βιωματικές δράσεις. Ωστόσο, αυτή η υποδομή, αν και έχει ολοκληρωθεί, εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

 

Είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι, με σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών (αυριανών οδηγών και κυκλοφορούντων πεζών) στη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά, που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Τυμπάκι;

2. Ποιος ο σχεδιασμός για την εκπαίδευση των νέων στη σωστή οδική συμπεριφορά και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων;».  

Print
Δημοσίευση: Φεβ 21, 2018,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset