Το έργο μου

Αυγενάκης σε σύσκεψη με φορείς της Λήμνου: "Νέες δουλειές, ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας, κοινωνική πολιτική"

Ημερομηνία: 24/2/2018 12:00 πμ - 12:30 πμ

Αυγενάκης σε σύσκεψη με φορείς της Λήμνου: "Νέες δουλειές, ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας, κοινωνική πολιτική"

Στους τρεις άξονες του προγράμματος της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα στις «νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις, στην ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας και τις πολιτικές για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σήμερα Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου από τη Λήμνο, σε σύσκεψη με φορείς του νησιού, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίει.

 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού και πιο συγκεκριμένα με εκπροσώπους από το Επιμελητήριο Λέσβου, τον Εμπορικό Συλλογο Λήμνου, τον Εμπορικό Σύλλογο Μούδρου, το Σύλλογο Πολυτέκνων Λήμνου, το Σωματείο Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Λήμνου, την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου κ.α. , με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μαρινάκη και στελέχη της δημοτικής αρχής.

 

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., επεσήμανε ότι «η κατάργηση της εξαίρεσης χαμηλού κατά 30% Φ.Π.Α. στα ακριτικά νησιά είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η Κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες. Ο αυξημένος ΦΠΑ σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση η οποία θα μεταφερθεί όχι μόνο στον καταναλωτή, αλλά και στον παραγωγό. Οι συνέπειες δηλαδή είναι πολύ ευρύτερες απ’ ότι ισχυρίζεται η Κυβέρνηση».

 

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί μια ακόμη απόπειρα εξαπάτησης. Η Κυβέρνηση επιδιώκει λαϊκίστικα να αντισταθμίσει στη συνείδηση των πολιτών μια μεγάλη και μόνιμη απώλεια για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, με ένα μη υπεύθυνο μέτρο που εν τέλει δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια και εγγενή προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα. Το μεταφορικό ισοδύναμο όπως σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση δεν συνιστά αναπτυξιακό εργαλείο που αντισταθμίζει το απωλεσθέν μειωμένο Φ.Π.Α..

 

Ο Γραμματέας της ΝΔ ανέπτυξε τις τρεις προτεραιότητες του σχεδίου της ΝΔ. Όπως είπε:

«Οι τρεις άξονες του σχεδίου μας είναι:

1. Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις: Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται µία αφοσιωμένη Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Αλλαγών που θα πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα προγράμματα προσαρμογής.

2. Ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας: Αυτά συνδέονται, γιατί το σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος χρηματοδοτείται από µία διαρκώς συρρικνούµενη φορολογική βάση. Αυτό θα σταματήσει. Θέλουμε ένα Κράτος λιτό και αποτελεσματικό.  Για εμάς, το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται.

3. Οι πολιτικές μας για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Και μια κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Είναι ένα άθροισμα ατόμων».

Print
Δημοσίευση: Φεβ 24, 2018,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Μάιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset