Το έργο μου

Αυγενάκης στη 2η Συνδιάσκεψη ΔΑΠ στο Ηράκλειο: "Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η χώρα της πραγματικής αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών"

Ημερομηνία: 26/2/2018 12:00 πμ

Αυγενάκης στη 2η Συνδιάσκεψη ΔΑΠ στο Ηράκλειο: "Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η χώρα της πραγματικής αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών"

«Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον», τόνισε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σήμερα Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου στη 2η Συνδιάσκεψη της φοιτητικής Νεολαίας της ΝΔ, της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με θέμα: «Ο ρόλος των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στην σύνδεση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας».

 

«Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον» Και μια κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Είναι ένα άθροισμα ατόμων» ανέφερε στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΝΔ, ενώ επεσήμανε ότι : «για μας η Παιδεία δεν είναι απλά πολιτική προτεραιότητα. Είναι αναγκαία συνθήκη επιβίωσης του Έθνους σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η κρίση άλλαξε τις προτεραιότητες της νέας γενιάς. Περισσότεροι νέοι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι και εισοδηματίες. Και αυτή την τάση θα την ενισχύσουμε».

 

Σε ότι αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο κ. Λ.Αυγενάκη επεσήμανε ότι: «Το Πανεπιστήμιο ήταν πάντα στην Ελλάδα ο βασικός μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας και δημιουργίας ευκαιριών για τους νέους. Γι’ αυτό το λόγο εμείς το αναβαθμίζουμε, εγγυώμενοι καταρχάς την διοικητική και διαχειριστική του αυτοτέλεια».

 

Αναφερόμενος στο άρθρο 16 του Συντάγματος τόνισε ότι «καμία συζήτηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν τοποθετήσει στο επίκεντρό της την ανάγκη για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Η Ελλάδα αναγνωρίζει τα πτυχία πανεπιστημίων άλλων χωρών - αυτονόητα της Ε.Ε., αλλά όχι μόνο – τα οποία είναι μη κρατικά. Για πόσο καιρό θα συνεχίζεται αυτή η αντίφαση;»

 

«Δεν πρέπει να στερήσουμε τη δυνατότητα από τη χώρα μας να μετατραπεί σε ένα περιφερειακό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης, προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις και δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας; Στόχος μας είναι μέσα σε μια δεκαετία να δημιουργήσουμε τα καλύτερα Πανεπιστήμια της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και από πρωταθλητές στην εξαγωγή φοιτητών να γίνουμε ένα διεθνές ανταγωνιστικό κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης».

 

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης στην ομιλία του είπε: «Ναι και στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αλλά και ισχυρά, ασφαλή και νοικοκυρεμένα δημόσια πανεπιστήμια με αναβαθμισμένα πτυχία. Να σταματήσουμε να είμαστε μια θλιβερή εξαίρεση σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα. Θέλουμε σε συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μαθητείας για απόφοιτους Πανεπιστήμιων εξάμηνης διάρκειας. Θα αντιμετωπίσουμε άμεσα το μεγάλο χάσμα δεξιοτήτων που υπάρχει μεταξύ πτυχιούχων Πανεπιστημίων και αναγκών στην αγορά εργασίας. Γι’ αυτό δίνουμε σημαντική ώθηση σε προγράμματα επανειδίκευσης σε ειδικότητες με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Αλλά και σε στοχευμένα προγράμματα επανειδίκευσης εργαζομένων και στελεχών».

 

Print
Δημοσίευση: Φεβ 28, 2018,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset