Το έργο μου

«Σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του κόμβου της Αγίας Πελαγίας»

Ημερομηνία: 26/4/2018 12:00 πμ

«Σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του κόμβου της Αγίας Πελαγίας»

Στην επιτακτική ανάγκη άμεσης κατασκευής κόμβου πρόσβασης από και προς την Αγία Πελαγία, με στόχο την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ.Λευτέρης Αυγενάκηςμε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προςτονΥπουργό Εσωτερικώνκ.Παναγιώτη Σκουρλέτη και τονΥπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ.Χρήστο Σπίρτζη.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στην κατασκευή του κόμβου ασφαλούς πρόσβασης από και προς την Αγία Πελαγία του ν. Ηρακλείου. Η άμεση κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου-κόμβου θα συμβάλλει καθοριστικά στην ασφαλή πρόσβαση των διερχόμενων και στην αποφυγή να θρηνήσουμε άλλα θύματα στο σημείο αυτό, το οποίο είναι καρμανιόλα για οδηγούς και διερχόμενους. Επισημαίνεται ότι από το σημείο αυτό διέρχονται καθημερινά όχι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και επαγγελματίες και εργαζόμενοι, καθώς και χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα έργο υποδομών το οποίο είναι απαραίτητο για την ομαλή πρόσβαση στην περιοχή από το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Η σημασία του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των οδηγών, των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής της Αγίας Πελαγίας. Η περιοχή αυτή, όπως, και το σύνολο της Μεγαλονήσου μαστίζεται από τροχαία θανατηφόρα δυστυχήματα. 

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν κι εκφράζουν τους φόβους τους για τον κίνδυνο που διατρέχουν να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, για την πρόκληση υλικών ζημιών και σοβαρών σωματικών τραυματισμών, ακόμη και για τον φόβο να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

Για τους παραπάνω λόγους, είναι πολύ σημαντική η ολοκλήρωση του έργου για σκοπούς οδικής ασφάλειας. Η Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, παρόλο που έχει αναγνωρίσει την αναγκαιότητα κατασκευής του κόμβου. Τα τελευταία τρία χρόνια το κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, διακινδυνεύοντας με την απραξία του την ασφάλεια όλων των διερχομένων από τον κόμβο αυτό.

Είναι απαραίτητη η άμεση κατασκευή του κόμβου ασφαλούς πρόσβασης από και προς την Αγία Πελαγία, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων και να διασφαλισθεί η ασφαλής πρόσβαση των διερχόμενων».   

                                                                                             

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα: 

«1.Για ποιους λόγους καθυστερεί η κατασκευή του κόμβου της Αγίας Πελαγίας;

2.Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κατασκευή των κόμβων ασφαλούς πρόσβασης από και προς την Αγία Πελαγία;

3.Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την υλοποίηση του κόμβου;»

 

Print
Δημοσίευση: Μαϊ 2, 2018,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset