Το έργο μου

«Η Πολιτική Επιτροπή στον πυρήνα της επικαιρότητας»

Ημερομηνία: 24/4/2018 12:00 πμ

«Η Πολιτική Επιτροπή στον πυρήνα της επικαιρότητας»

Μια νέα δράση με στόχο την πλήρη κι εμπεριστατωμένη ενημέρωση των αιρετών μελών της Πολιτικής Επιτροπής για κομβικά ζητήματα επικαιρότητας, αλλά και για την γενικότερη πορεία και στρατηγική του Κόμματος, ξεκίνησε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

 

Έτσι, την Τρίτη 24 Απριλίου, μια ολιγομελής ομάδα μελών της Πολιτικής Επιτροπής συμμετείχαν στην δεύτερη Ενημερωτική Σύσκεψη με τρεις βασικές θεματικές ενότητες και ομιλητές εκτός από τον κ. Λ. Αυγενάκη, το Σύμβουλο Στρατηγικής του Προέδρου κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Τομεάρχη Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκο, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου κ. Κ. Ζούλα, τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Τ. Γαϊτάνη και τον κ. Αντώνη Σγαρδέλη πρώην Γ.Δ. του Κόμματος και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Πόρων και Διαφάνειας της ΝΔ. 

 

Μάλιστα προγραμματίζονται και άλλες τέτοιες συσκέψεις το αμέσως επόμενο διάστημα και με τα μέλη του Μητρώου Στελεχών και με τα πρώην μέλη της ΠΕ και στελέχη του Κόμματος. 

 

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, στα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και τη στρατηγική του Κόμματος και στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη που προτείνει η Κυβέρνηση και τις θέσεις της ΝΔ.

 

Ο κ. Λ. Αυγενάκης μίλησε για τη στρατηγική του κόμματος, τις εσωκομματικές διαδικασίες, την εκλογική προετοιμασία, αλλά και την σημασία των συσκέψεων με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που βρίσκονται μέσα στην κοινωνία και αντλούν τα μηνύματα και τις απόψεις της. Όπως επεσήμανε είναι σημαντικό να ακούγεται η άποψή τους, γιατί λειτουργεί θετικά προς το Κόμμα. Τέλος, επεσήμανε ότι είναι ανάγκη όλα τα στελέχη να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το μήνυμα του προέδρου και της ΝΔ.

 

Ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε την δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ σε όλες τις έρευνες, αλλά και την ανάγκη η ΝΔ να εκφράσει ένα θετικό αφήγημα. Όπως επεσήμανε «δε μας αρκεί να εισπράξουμε την αρνητική ψήφο των Ελλήνων. Θέλουμε η κοινωνία να πιστέψει στο πρόγραμμά μας, το οποίο αποτελεί πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα».

 

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος στη σύντομη ομιλία του επεσήμανε τις προκλήσεις της Ελλάδας στο περιβάλλον έντασης που έχει δημιουργηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ανάγκη η Ελλάδα να έχει καθαρό λόγο και να αξιοποιεί αποτελεσματικά τη διπλωματία, ενώ τόνισε ότι είναι εγκληματικά τα λάθη της Κυβέρνησης και είναι πατριωτικό καθήκον να τα αναδεικνύουμε και όχι στείρα αντιπολίτευση.

 

Ο κ. Κ. Ζούλας επεσήμανε την ανάγκη τα στελέχη του Κόμματος να έχουν στη διάθεσή τους τις θέσεις της ΝΔ αποκρυσταλλωμένες, ώστε να μπορούν σε κάθε περίσταση να τις εκθέτουν. Επεσήμανε επίσης ότι «απέναντι υπάρχει ένας αντίπαλος χωρίς αρχές και δεοντολογία». Επίσης υπογράμμισε ότι , ενώ η ΝΔ έχει διαμορφώσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για μια σειρά θεμάτων, αυτές δεν φθάνουν πάντα στην κοινωνία και σε αυτό τον τομέα πρέπει να εστιάσουμε.

 

Ο κ. Αν. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα όσα η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης επεσήμανε ότι είναι έντονη η αγωνία των αυτοδιοικητικών όπως προέκυψε και από το συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ. Επίσης υπογράμμισε ότι με απλή αναλογική θα διαλυθεί το βασικό δημοκρατικό κύτταρο της κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

 

Ο κ. Αντώνης Σγαρδέλης τόνισε ότι η οικονομική εξυγίανση που έχει επιτευχθεί είναι αξιοσημείωτη και στόχος μας είναι η χρηματοδότηση του Κόμματος μόνο από πόρους στο πνεύμα: «λίγα από πολλούς».

Print
Δημοσίευση: Μαϊ 2, 2018,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset