Το έργο μου

«Στασιμότητα και στην κατασκευή του κόμβου Μπεντεβή – αφόρητη ταλαιπωρία για κατοίκους, επιχειρηματίες, διερχόμενους κι επισκέπτες»

Ημερομηνία: 14/5/2018 12:00 μμ - 12:30 μμ

«Στασιμότητα και στην κατασκευή του κόμβου Μπεντεβή – αφόρητη ταλαιπωρία για κατοίκους, επιχειρηματίες, διερχόμενους κι επισκέπτες»

Στην ταλαιπωρία των κατοίκων και των διερχόμενων που προκαλείται από τον κυκλοφοριακό φόρτο και την απραξία στο θέμα του κόμβου Μπεντεβή, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.    

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου αντιμετωπίζει σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα. Η κατάσταση επιβαρύνεται αρκετά κατά τις ώρες αιχμής, έχοντας ως αποδέκτες τους κατοίκους και τους πολυάριθμους επισκέπτες ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα, αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται σε αρκετά σημεία της λεωφόρου Κνωσσού. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια εκκρεμεί η κατασκευή κόμβου στην περιοχή Μπεντεβή, με σκοπό την αποσυμφόρηση της κίνησης, σε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό σημείο, όπου καθημερινά σχηματίζονται μεγάλες ουρές από οχήματα και η ταλαιπωρία των διερχόμενων, κατοίκων και επισκεπτών, είναι αφόρητη.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής τονίζουν την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, για το οποίο μάλιστα υπάρχει έτοιμη μελέτη, δηλαδή ώριμη σε επίπεδο τευχών δημοπράτησης ήδη από το 2009. Το έργο αυτό δεν προχώρησε και, μάλιστα, πέρυσι το καλοκαίρι σημειώθηκε μια μεγάλη ανατροπή, καθώς ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) ΑΕ δεν ενέκρινε τη σχετική μελέτη του έργου υποστηρίζοντας ότι δεν δίνει λύση, αφού δεν μπορεί να σηκώσει το κυκλοφοριακό βάρος της λεωφόρου Κνωσού και παράλληλα ζήτησε  να γίνουν νέες μετρήσεις των κινήσεων των οχημάτων.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό, προκειμένου να δρομολογηθεί  ένας επανασχεδιασμός που θα μπορούσε να ανακουφίσει τα οξύτατα κυκλοφοριακά προβλήματα της περιοχής που έχουν κάνει τη ζωή των διερχόμενων κυριολεκτικά  αβάσταχτη. Επί σειρά ετών οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής διαμαρτύρονται για το κυκλοφοριακό έμφραγμα που έχει προκληθεί. Η κατασκευή του κόμβου αναμένεται να διευκολύνει την κυκλοφορία, ενώ, παράλληλα, θα συμβάλλει στην ανάδειξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν από την Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να αναζητήσει λύσεις, μετά την απόφαση του ΟΑΚ περί ακαταλληλότητας της εφαρμογής της μελέτης της μινωικής ασπίδας. Θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικά σενάρια και αποδεκτές τεχνικές λύσεις που να αντιμετωπίζουν το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση κατασκευή του κόμβου; Ποιος ο προγραμματισμός για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος;  

2. Έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων και τη διενέργεια μελέτης που να ανταποκρίνεται στα σημερινά στοιχεία κυκλοφοριακού φόρτου και να καλύπτει τις υφιστάμενες και τις μελλοντικές ανάγκες;».                                                                                      
Print
Δημοσίευση: Μαϊ 15, 2018,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset