Το έργο μου

Ώρα ευθύνης: Ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Ημερομηνία: 14/9/2015 12:00 πμ

Ώρα ευθύνης: Ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 σηματοδοτούν την ευκαιρία του ελληνικού λαού να χαράξει μια σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη και την ευημερία, να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να θέσει στέρεα θεμέλια εξόδου από την κρίση και να διορθώσει τα κακώς κείμενα του τελευταίου επταμήνου δίνοντας σαφές μήνυμα ότι θέλουμε να πάμε τις ζωές μας και τη χώρα μας μπροστά. 

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι μνημόνιο vs αντιμνημόνιο, παλαιό vs νέο, ναι vs όχι, εμείς vs αυτοί. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η διαχείριση της καθημερινότητας, είναι η αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, είναι η επιστροφή στην ομαλότητα, την επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη, είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και η αποτελεσματική εφαρμογή του ΣΕΣ, είναι η διαμόρφωση ενός μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδίου για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας που θα αξιοποιεί την γεωπολιτική μας θέση, τις παραγωγικές δυνατότητες, τις επενδυτικές ευκαιρίες, τις εταιρικές μας σχέσεις και συμμαχίες και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό μας.  

 

Το δίλημμα που αντιμετωπίζουμε είναι η εδραίωση μιας δίκαιης και αξιοκρατικής κοινωνίας που πιστεύει και επενδύει στα παιδιά της, που παρέχει ίσες ευκαιρίες χτίζοντας τα θεμέλια της στη γνώση, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα ή μια κοινωνία που θα ζει έναν δικό της μύθο βαδίζοντας αμέριμνη σε έναν λαϊκίστικο και αυταρχικό κατήφορο.

 

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις. Αυτό που απαιτείται είναι επιμονή στην προσπάθεια νοικοκυρέματος και στην απερίσπαστη εφαρμογή αξιόπιστης και χρηστής διοίκησης. Αυτό που απαιτείται είναι πίστη στις δυνατότητές μας και επιλογή των καταλληλότερων για να διαχειριστούν την πραγματικότητα και να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης με όραμα και προοπτική. 

 

Η εποχή που διανύουμε απαιτεί όλοι μαζί ενωμένοι μακριά από διχαστικές συμπεριφορές να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Απαιτεί επιμονή και πίστη στις δυνατότητες μας. Απαιτεί την επιλογή μιας κυβέρνησης που με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και όραμα θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην ευημερία. Τα επόμενα χρόνια απαιτούν σύνεση, σοβαρότητα, σκληρή δουλειά και όλοι μαζί να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου.

 

Η πρότασή μας αφορά σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης: 

  • Εθνική Ομάδα Διακυβέρνησης: μια Κυβέρνηση από ικανούς, άξιους και αποφασισμένους που να διασφαλίζει σταθερότητα και ομαλότητα, να επιδιώκει συνεννοήσεις, συνθέσεις και συνεργασίες και να προωθεί όλες τις αναγκαίες αλλαγές.
  • Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης: που να συγκροτείται από στελέχη με ειδική γνώση και εμπειρία, που να εκφράζουν όσο το δυνατόν ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή μας πορεία.
  • Ομάδα Εθνικού Σχεδιασμού: που να συγκροτείται από εκπροσώπους φορέων, επιστήμονες και τεχνοκράτες και να καταρτίσει ένα συγκροτημένο σχέδιο που να αφορά όλους του τομείς. 
  • Ανάπτυξη ενός νέου Σύμφωνου Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης: που να περιλαμβάνει αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης, άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους, σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, λύση στη βιωσιμότητα του χρέους, επανεκκίνηση της οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη της επιχειρηματικότητας,  άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και προώθηση της κοινωνικής συνοχής, στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.
  • Αναμόρφωση του κράτους αναγνωρίζοντας έναν επιτελικό κα ρυθμιστικό ρόλο που να είναι αποτελεσματικό και αρωγός στην ανάπτυξη και εισάγοντας τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στις βασικές αρχές και θέσεις της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και στο μείζον ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. 

 

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές! Αποφασίζουμε για μια κυβέρνηση που με ειλικρίνεια και πνεύμα συνεργασίας, θα επαναφέρει τη σταθερότητα στον τόπο, θα δώσει μέσα από την κοινωνική συναίνεση την αναγκαία εκείνη προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο! Όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον μας!     

Print
Δημοσίευση: Μαρ 31, 2016,
Κατηγορίες: Άρθρα,
Ετικέτες:

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset