Το έργο μου

Η Επανάσταση του Αυτονόητου

Ημερομηνία: 15/9/2015 12:00 πμ

Η Επανάσταση του Αυτονόητου

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης


Η πραγματικότητα που βιώσαμε το τελευταίο επτάμηνο καθιστά περισσότερο αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε την επικράτηση της επανάστασης του αυτονόητου. Η επανάσταση που οφείλουμε να κάνουμε ως πολίτες αφορά στην επικράτηση της λογικής, στην εκδήλωση της αντίθεσης μας στο λαϊκισμό και τις φρούδες ελπίδες, καθώς και στην στήριξη μιας ειλικρινούς, ρεαλιστικής και ευρωπαϊκής πολιτικής για να πάμε τη χώρα μας μπροστά.

 

Η πραγματικότητα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη κι όταν αρνούμαστε να τη δεχτούμε ή θέλουμε να πάψουμε να το πιστεύουμε. Και η πραγματικότητα της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

 

Η πολιτική μας πρέπει να προχωρήσει πέρα από τους άξονες στρατηγικής και ρητορείας κάθε μνημονιακού ή αντιμνημονιακού, παλαιού ή νέου, ναι ή όχι, εμείς ή αυτοί, σχήματος. Εάν παραμείνουμε στα στενά και ασφυκτικά πλαίσια μιας τέτοιας στρατηγικής, η κρίση θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος με επώδυνες κοινωνικές συνέπειες και η έξοδος από την κρίση θα μετατραπεί σε άπιαστο όνειρο.

Η έξοδος από την κρίση δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν μπορεί να είναι λόγια μεγάλα και ωραία, δεν μπορεί να είναι ούτε υποσχέσεις, ούτε ένας κατάλογος μέτρων. Ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση χρειάζεται υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά και περνά μέσα από το σχεδιασμό πολιτικών δεμένων μεταξύ τους με όραμα, στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η έξοδος όμως από την κρίση χρειάζεται και κάτι ακόμη. Μια κοινωνία ώριμη, που γνωρίζει τι έφταιξε και δεν είναι διατεθειμένη να επαναλάβει τα ίδια λάθη.  Δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί ένα ακόμη «λεφτά υπάρχουν», δεν είναι διατεθειμένη να πιστέψει λαϊκίστικες απόψεις για εύκολες λύσεις, δεν είναι διατεθειμένη να παγιδευτεί πάλι σε ιδεοληψίες, δόγματα και λόγια.

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις. Αυτό που απαιτείται είναι επιμονή στην προσπάθεια νοικοκυρέματος και στην απερίσπαστη εφαρμογή αξιόπιστης και χρηστής διοίκησης. Αυτό που απαιτείται είναι πίστη στις δυνατότητές μας και επιλογή των καταλληλότερων για να διαχειριστούν την πραγματικότητα και να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης με όραμα και προοπτική.

 

Η εποχή που διανύουμε απαιτεί όλοι μαζί ενωμένοι μακριά από διχαστικές συμπεριφορές να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Απαιτεί επιμονή και πίστη στις δυνατότητες μας. Απαιτεί την επιλογή μιας κυβέρνησης που με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και όραμα θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην ευημερία. Τα επόμενα χρόνια απαιτούν σύνεση, σοβαρότητα, σκληρή δουλειά, αξιοπιστία, υπευθυνότητα και προοπτική.

 

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές! Αποφασίζουμε για μια κυβέρνηση που με ειλικρίνεια και πνεύμα συνεργασίας, θα επαναφέρει τη σταθερότητα στον τόπο, θα δώσει μέσα από την κοινωνική συναίνεση την αναγκαία εκείνη προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.

 

Εμείς αποφασίζουμε εάν θέλουμε να αυτό-παγιδευτούμε και να καταδικάσουμε κάθε προσπάθεια οριστικής εξόδου από την κρίση υποκύπτοντας ως κοινωνία στον ανέξοδο λαϊκισμό ή προχωρώντας στην πλέον ζωτική δράση που μπορεί να αναπτύξει η κοινωνία: Να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου.

Print
Δημοσίευση: Μαρ 31, 2016,
Κατηγορίες: Άρθρα,
Ετικέτες:

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset