Το έργο μου

Αυγενάκης από Ιωάννινα: «Νοσηρός καιροσκοπισμός τα σενάρια περί τριπλής κάλπης»

Ημερομηνία: 29/5/2018 7:00 μμ - 7:30 μμ

Αυγενάκης από Ιωάννινα: «Νοσηρός καιροσκοπισμός τα σενάρια περί τριπλής κάλπης»

Ανοικτός διάλογος με στελέχη της Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου

 

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με το νόμο που τις κέρδισε», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο σύσκεψης με αυτοδιοικητικά στελέχη της Ηπείρου, το απόγευμα της Τρίτης, 29 Μαΐου 2018, στα Ιωάννινα.


Σχετικά με το σενάριο των τριπλών εκλογών τον επόμενο Μάιο ο Γραμματέας της ΝΔ σχολίασε πως: «Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και μόνο ένας βαθιά νοσηρός καιροσκοπισμός θα επέτρεπε ένα τέτοιο σενάριο. Φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Ήρθαν με τη θεωρία των παιγνίων και φεύγουν με τη θεωρία του χάους».

Για την απλή αναλογική ο κ. Αυγενάκης καυτηρίασε τις κυβερνητικές πολιτικές λέγοντας πως: «Ψήφισαν την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές για να προκαλέσουν ακυβερνησία στη Χώρα και ετοιμάζονται να ψηφίσουν απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να σύρουν και την Αυτοδιοίκηση στο χάος». Και συμπλήρωσε: «Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Διότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν με το νόμο που ισχύει και θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει αμέσως και το  νόμο για τις εθνικές και το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης υπογράμμισε πως: «Πρόκειται για αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Έχουμε να κάνουμε με γενικόλογες αναφορές, ευχολόγια αλλά και προτάσεις στη λάθος κατεύθυνση που δεν συνιστούν για κανέναν λόγο αναπτυξιακό σχέδιο. Δεν περιλαμβάνει κανένα χρονο-διάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους, δεν έχει κάποιο σχέδιο».

Στη συνέχεια, αναφορικά με τον «Κλεισθένη Ι» επεσήμανε πως: «Χαρακτηριστικό είναι ότι το μείζον θέμα του καθορισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Κράτους. Λείπει, παντελώς η βούληση για πραγματική Αποκέντρωση και Διοικητική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ, ενώ διαφαίνεται και προσπάθεια χειραγώγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΣ, με την αλλαγή τρόπου κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ασαφή κριτήρια), τον έλεγχο του Επόπτη Νομιμότητας (ορισμό από τον Υπουργό)  και την προσθήκη νέων διατάξεων περί Εποπτείας».

 

Η εκδήλωση της ΝΔ στα Ιωάννινα αποτέλεσε την όγδοη μιας σειράς συσκέψεων στο πλαίσιο του πραγματικού διαλόγου με αυτοδιοικητικά στελέχη όλων των βαθμίδων και με τις τοπικές κοινωνίες που ανοίγει η ΝΔ, ενόψει της κυβερνητικής πρότασης που περιλαμβάνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.      

 

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αυτοδιοικητικά στελέχη της Κρήτης στο Ηράκλειο, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις με στόχο την κάλυψη του συνόλου της επικράτειας.

Print
Δημοσίευση: Μαϊ 29, 2018,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset