Το έργο μου

«Εικόνες εγκατάλειψης στους χώρους του κολυμβητηρίου των Μοιρών»

Ημερομηνία: 14/6/2018 10:00 πμ - 10:30 πμ

«Εικόνες εγκατάλειψης στους χώρους του κολυμβητηρίου των Μοιρών»

Στην άμεση ανάγκη υλοποίησης εργασιών συντήρησης και επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου Μοιρών αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λυδία Κονιόρδου.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το κολυμβητήριο Μοιρών αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό έργο, το οποίο ξεκίνησε ως αληθινό κόσμημα για την περιοχή και κατασκευάστηκε με στόχο να αποτελέσει κίνητρο για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό εκατοντάδες νέοι της περιοχής. Κι ενώ έχει συμπληρώσει μόλις 15 περίπου χρόνια λειτουργίας αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και παραμένει κλειστό. 

Σε μια περίοδο που ο αθλητισμός θα μπορούσε, περισσότερο από ποτέ, να αποτελεί τη διέξοδο για πάρα πολλούς συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, το κολυμβητήριο παραμένει αναξιοποίητο και βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Δυστυχώς, κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το κολυμβητήριο λειτούργησε ελάχιστα και παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, ύψους 50.000 ευρώ, για τη συντήρησή του, οι διαδικασίες συντήρησης ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Το γεγονός ότι δρομολογούνται πλέον οι διαδικασίες επανεκκίνησης των εργασιών συντήρησης, αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του κολυμβητηρίου αποτελεί θετική εξέλιξη. Το βασικό ζητούμενο είναι να γίνουν, το συντομότερο δυνατόν, οι εργασίες συντήρησης και, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων να ξαναγεμίσει με νερό και να ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πολίτες της Μεσαράς.

Η επανέναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι ιδιαιτέρως σημαντική τόσο για τα άτομα που, αναγκαστικά, διέκοψαν ξαφνικά την δραστηριότητα τους αυτή και χωρίς να τους παρέχεται εναλλακτική πρόταση γύρω από το συγκεκριμένο άθλημα, όσο και για τους/τις μαθητές/τριες του Δήμου Φαιστού που στερούνται της δυνατότητας να κάνουν μαθήματα και να απολαύσουν το άθλημα της κολύμβησης. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του κολυμβητηρίου θα επαναφέρει το δικαίωμα της άθλησης σε μεγάλο αριθμό πολιτών και θα προσφέρει μια διέξοδο δημιουργικής ενασχόλησης στους νέους μας.       

Δυστυχώς, ο Δήμος, με τις περικοπές των εσόδων που έχει υποστεί, δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Η απουσία επιχορηγήσεων από πλευράς πολιτείας επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Αναμφίβολα, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι πόροι που μπορούν να διατεθούν είναι περιορισμένοι. Η αδιαφορία, όμως, της κυβέρνησης οδηγεί στην αχρηστία ένα κολυμβητήριο το οποίο θα μπορούσε αφενός να αποτελεί πραγματικό στολίδι για τις Μοίρες και αφετέρου να φιλοξενήσει την ανάπτυξη αθλητικών-πολιτιστικών δράσεων προάγοντας τον αθλητισμό, τον υγιή ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα και στηρίζοντας την τοπική οικονομία».            

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση διενέργεια εργασιών συντήρησης, εκσυγχρονισμού και επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου των Μοιρών;

2. Ποιος ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την στήριξη των Δήμων προκειμένου να προάγουν τον αθλητισμό, τον υγιή ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα;».

Print
Δημοσίευση: Ιουν 14, 2018,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset