Το έργο μου

Ύπαιθρος: ο πυρήνας της κοινωνίας και της οικονομίας

Ημερομηνία: 2/9/2018 12:00 μμ - 12:30 μμ

Ύπαιθρος: ο πυρήνας της κοινωνίας και της οικονομίας

Επίσκεψη του Λ. Αυγενάκη στα χωριά Σκινιάς, Κασσάνοι, Μουρνιά και Πύργος του νομού Ηρακλείου

Στα χωριά Μουρνιά και Πύργος του ν. Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε ολόκληρο τον νομό και πραγματοποιώντας στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Μόλις χθες, είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχες επισκέψεις στα χωριά Σκινιά και Κασσάνους, καθώς και τη 2η συνάντηση με τους νέους στο Ηράκλειο.  

Στο πλαίσιο των επισκέψεων ο κ. Λ. Αυγενάκης συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών τα ζητήματα καθημερινότητας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την υπερ-φορολόγηση, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη γήρανση του πληθυσμού, το συνταξιοδοτικό, τη φυγή των νέων προς τα αστικά κέντρα και το εξωτερικό, τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων και την λειψυδρία. Άκουσε τα παράπονά τους, τις αγωνίες τους, αλλά και την ελπίδα τους να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα όταν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.    

«Για εμάς όμως δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των μεγάλων αστικών κέντρων και αυτή των χωριών και της υπαίθρου. Για εμάς, όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα από το που ζουν πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Ειδικότερα, για το θέμα της υπερφορολόγησης, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε «Τα τελευταία 3,5 χρόνια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε εσωστρέφεια την οικονομία συνολικά κι έχει εξουθενώσει τους πολίτες μέσω συνεχών φοροεπιδρομών, που πλήττουν περισσότερο τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι σε αυτό το γκρίζο σκηνικό, αντιτείνουμε το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο που διαμορφώνουμε μαζί με τους πολίτες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο που θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Οι 3 προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι: α. δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας, το χρόνο, μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων, για την επόμενη πενταετία, β. μείωση των φορολογικών βαρών και εξορθολογισμό της λειτουργίας του Κράτους, και γ. στήριξη των νέων και των πιο αδύναμων συμπολιτών µας».

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε και το ζήτημα της λειψυδρίας, θέμα που ανέδειξε με συσκέψεις όλο το προηγούμενο διάστημα, τονίζοντας «υπάρχουν πολλές προτάσεις και τεχνολογικές λύσεις. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η διαμόρφωση ενός ορθολογικού, ολοκληρωμένου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, που να δίνει λύση σε μακρόχρονο ορίζοντα. Ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να είναι απόρροια μιας ουσιαστικής αξιολόγησης όλων των δεδομένων: τεχνολογικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών. Η Κρήτη διαθέτει και τις τεχνολογικές δυνατότητες, αλλά και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της ΝΔ».


Print
Δημοσίευση: Σεπ 3, 2018,
Ετικέτες:

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset