Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης: «Όσο η Κυβέρνηση επενδύει στο χθες, εμείς επενδύουμε στη νέα γενιά, στο αύριο»

Ημερομηνία: 1/9/2018 12:00 μμ - 12:30 μμ

Λ. Αυγενάκης: «Όσο η Κυβέρνηση επενδύει στο χθες, εμείς επενδύουμε στη νέα γενιά, στο αύριο»

2η συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με τη νέα γενιά στο Ηράκλειο

 

 

Με μεγάλη προσέλευση και σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με νέες και νέους σήμερα, Σάββατο 1η  Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό café της πόλης του Ηρακλείου.

 

Στην πρώτη συνάντηση, το περασμένο Σάββατο, συμμετείχαν πάνω από 100 νέες και νέοι Ηρακλειώτες κυρίως φοιτητές. Στην σημερινή, δεύτερη, συνάντηση ο ηλικιακός μέσος ανέβηκε με τους περισσότερους συμμετέχοντες να είναι νεοεισερχόμενοι στον εργασιακό στίβο, νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

 

Θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση είχαν να κάνουν με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι αναφορικά με την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, τα εμπόδια που ταλανίζουν νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες εξαιτίας των φοροεισπρακτικών πρακτικών της κυβέρνησης, της επιβολής ιλιγγιωδών εισφορών και της απουσίας στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς και τη σύγχρονη μάστιγα της διαρροής εγκεφάλων από τη χώρα, γνωστή ως brain drain.

 

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Αυγενάκης εκθέτοντας τις θέσεις της ΝΔ για τα υπό συζήτηση θέματα σημείωσε: «Μια σύγχρονη πληγή της χώρα μας αποτελεί το brain drain. Στόχος  μας να ανατρέψουμε το φαινόμενο αυτό και να το μετατρέψουμε σε brain gain, δίνοντας πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης και δυνατότητες στη νέα γενιά να πραγματοποιήσει τα όραμά της μέσω του επιχειρείν, της έρευνας και της καινοτομίας».

 

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην συμμετοχή των νέων με την πολιτική, τόνισε: «Θέλουμε οι νέοι να πρωταγωνιστήσουν στα οικονομικά και κοινωνικά πράγματα της χώρας και φυσικά στα πολιτικά. Στηρίζουμε την ενεργό ενασχόλησή τους με τα κοινά. Στηρίζουμε την ανανέωση του πολιτικού κεφαλαίου της χώρας, κάτι που η ΝΔ έχει ήδη πετύχει σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων επιμελητήριων και άλλων συλλογικών οργάνων, και θα φανεί και στα ψηφοδέλτια της Παράταξης, τόσο σε επίπεδο νομού και δήμου Ηρακλείου, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και σε εθνικό επίπεδο». 

 

Στο τέλος της συνάντησης ο Γραμματέας της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ είναι μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητες των νέων, του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας. Όσο η Κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, εμείς επενδύουμε στην ενότητα, στην αισιοδοξία, στη νέα γενιά, στο αύριο».

Print
Δημοσίευση: Σεπ 3, 2018,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset