Το έργο μου

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου - Απειλή για εργαζομένους και πολίτες

Ημερομηνία: 28/8/2018 12:00 πμ - 12:30 πμ

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου - Απειλή για εργαζομένους και πολίτες

Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη

 

Στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και, κυρίως, στις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι Αστυνομικοί υπάλληλοι, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Αφημένο στη τύχη του είναι τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τις κτηριακές υποδομές, αν και καινούριες, να καταρρέουν εξαιτίας της παντελούς έλλειψης συντήρησης και με το αστυνομικό προσωπικό να αντιμετωπίζει καθημερνά πλήθος προβλημάτων, τα οποία αναγκάζεται να αντιμετωπίσει με ίδια μέσα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας και της αποστέρησης αναγκαίων κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργία του Μεγάρου. Συνθήκες που όχι μόνο δυσχεραίνουν την επιτέλεση των καθηκόντων των υπαλλήλων, αλλά αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα και την υγεία, τόσο των ίδιων, όσο και των πολιτών που επισκέπτονται το Μέγαρο.

Κατά τους θερινούς μήνες οι υπάλληλοι αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, καθώς οι περισσότερες μονάδες κλιματισμού, μην έχοντας συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργούν. Επιπλέον, από τύχη δεν έχουν σημειωθεί σοβαροί τραυματισμοί, καθώς στο γραφείο έκδοσης διαβατηρίων έχουν πέσει τμήματα της οροφής εξαιτίας διαρροής νερού. Μια ακόμη επίπτωση της διαρροής είναι πως οι υπάλληλοι, παράλληλα, με την εργασία τους προσπαθούν συνεχώς με σκούπες και σφουγγαρίστρες να απομακρύνουν τα νερά από τον χώρο παρουσιάζοντας μια εικόνα που δεν αρμόζει σε στελέχη της αστυνομίας και δυσχεραίνει την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Σε ό,τι αφορά, επίσης, θέματα συντήρησης έχουν παραλειφθεί πλήρως εργασίες συντήρησης ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς και των πυροσβεστικών σταθμών, αλλά και εργασίες συντήρησης αναφορικά με τη λειτουργία του πρατηρίου υγρών καυσίμων το οποίο υπάρχει εντός του Μεγάρου. 

Ακόμη, οι περισσότερες τουαλέτες του κτηρίου δεν είναι λειτουργικές εξαιτίας βλαβών, με συνέπεια πολίτες και εργαζόμενοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ στα κρατητήρια  παρατηρείται συνεχής διαρροή νερού πάλι εξαιτίας βλάβης. Επιπλέον, λόγω διαρροών στο αποχετευτικό σύστημα, λύματα εκρέουν στον δρόμο ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, τα οποία αποτελούν πραγματική εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αστυνομικών υπαλλήλων μέχρι πρόσφατα τρωκτικά είχαν κατακλύσει τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, καθώς μυοκτονία, η οποία έπρεπε να γίνεται κάθε τρίμηνο, είχε καθυστερήσει για πάνω από δύο χρόνια. Τελικά, τα ίδια τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με δικά τους έξοδα κάλυψαν το κόστος για τη διενέργεια μυοκτονίας, με στόχο την αποφυγή εκδήλωσης μολυσματικών ασθενειών που θα μπορούσαν να προσβάλουν την υγεία των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των πολιτών που επισκέπτονται το Μέγαρο.

Αποκορύφωμα της αδιαφορίας και του εμπαιγμού της Κυβέρνησης προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Ηρακλείου και τα αλλεπάλληλα αιτήματα δαπανών για την συντήρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, αποτελεί η έγκριση του ποσού μόλις των 2.000 ευρώ (!!) για φέτος και για συντήρηση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων που αφορούν όχι μόνο το Αστυνομικό Μέγαρο, αλλά το σύνολο των κτηρίων που στεγάζουν αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρο το νομό Ηρακλείου.

Για ακόμα μια φορά, η Κυβέρνηση κυνικά εκμεταλλεύεται την προθυμία, το φιλότιμο και το αίσθημα καθήκοντος των αστυνομικών υπαλλήλων, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων για τη δημιουργία ενός ακόμα αποθέματος «μποναμάδων» ενόψει εκλογών. Είναι θλιβερό η πολιτική ηγεσία του τόπου να παίζει με την ασφάλεια και την υγεία των πολίτων με σκοπό εφήμερα μικροπολιτικά οφέλη».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.  Για ποιο λόγο αγνοούνται τα αλλεπάλληλα αιτήματα δαπανών για την συντήρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου;

2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια για την σωστή συντήρηση και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου;».

 

Print
Δημοσίευση: Σεπ 3, 2018,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset