Το έργο μου

Αυγενάκης: «Το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο!»

Ημερομηνία: 11/10/2018 7:00 πμ - 7:30 πμ

Αυγενάκης: «Το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο!»

«Ζητώ από τους Βουλευτές της Κρήτης να καταθέσουμε μαζί ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών για τα 417 ακίνητα στην Κρήτη που έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο»

Ηχητικό από τη συνέντευξη: https://youtu.be/Yu67duk_q3g

Στο θέμα της  καταβολής ενοικίου από το Δημόσιο για τα δικά του κτήρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη 101.5 και στο δημοσιογράφο Μανώλη Αργυράκη ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. 

·                     Η κυβέρνηση, που από τη θέση της αντιπολίτευσης κατηγορούσε τους πολιτικούς της αντιπάλους για προδοσία, παραδίδει, … εν κρυπτώ, στο Υπερταμείο τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα το δημόσιο πληρώνει ενοίκιο για τη χρήση των δικών του κτηρίων.

·                     417 ακίνητα στην Κρήτη εκχωρούνται, 177 στο Ηράκλειο, 31 στο Ρέθυμνο, 191 στα Χανιά και 18 στο Λασίθι. Ωστόσο, η Κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

·                     Είναι σκανδαλώδες και θα αποτελούσε ανέκδοτο για γραφειοκρατική τρέλα, εάν δεν ήταν τόσο σοβαρό το ζήτημα. Τώρα, το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

·                     Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Κρήτης πως αισθάνονται; Δεν προσβάλλονται; Δεν τους μειώνει αυτή η κατάσταση που επί θητείας του το Δημόσιο καλείται να καταβάλλει μίσθωμα στο Υπερταμείο για τα δικά του κτήρια; Τα ήξεραν αυτά όταν ψήφιζαν «ΝΑΙ σε όλα»;

·                     Συνεπώς, αναλογικά, όλα τα δημόσια κτίρια και οι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και χρησιμοποιούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλλει ενοίκιο για όλα τα κτίρια στα οποία στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες.

·                     Ζητώ από τους Βουλευτές της Κρήτης, πέρα από τη δική μου κοινοβουλευτική ερώτηση που έχω κάνει από τις 19/9, να καταθέσουμε μαζί αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών ποια είναι αυτά τα 417 δημόσια ακίνητα στην Κρήτη που έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο με πλήρη περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων για κάθε ένα από αυτά.

·                     Ερωτάμε: Υπάρχει σύμβαση παραχώρησης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στο Υπερταμείο; Το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει ενοίκιο για τη χρήση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου;

·                     Για ποιά δημόσια κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει (ή θα αρχίσει να καταβάλλει) ενοίκιο;

Print
Δημοσίευση: Οκτ 15, 2018,
Κατηγορίες: Συνεντεύξεις,

«Φεβρουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset