Το έργο μου

«Χωρίς εκπαιδευτικούς και με δεκάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας ξεκίνησε η χρονιά για τους μαθητές του Γυμνασίου Γέργερης»

Ημερομηνία: 3/10/2018 12:00 πμ - 12:30 πμ

«Χωρίς εκπαιδευτικούς και με δεκάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας ξεκίνησε η χρονιά για τους μαθητές του Γυμνασίου Γέργερης»

Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη

Στα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο Γέργερης και στις δυσμενείς επιπτώσεις για τους μαθητές αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.  

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Ένα σχεδόν μήνα μετά το πρώτο κουδούνι και σχολεία της Χώρας μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών, μ τις περισσότερες να εντοπίζονται σε σχολεία της επαρχίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Γυμνάσιο Γέργερης στο νομό Ηρακλείου, όπου από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του δαπανούν περισσότερη ώρα για να μεταβούν στο σχολείο από την ώρα που περνούν μέσα σε αυτό.

Πιο αναλυτικά, από την έναρξη του σχολικού έτους, στις 11 Σεπτεμβρίου, το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών περιλαμβάνει ελάχιστες ώρες διδασκαλίας, εξαιτίας της τραγικής έλλειψης σε καθηγητές.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, το σχολείο παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες όπως αυτές των Καθηγητών Μαθηματικών, Φυσικής, Αγγλικών, Θρησκευτικών και άλλων μαθημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, οι καθηγητές που υπηρετούν στο σχολείο να έχουν επωμιστεί και τις τρεις τάξεις του σχολείου, ενώ κάθε εβδομάδα που περνάει οι μαθητές χάνουν δεκάδες ώρες διδασκαλίας.

Ενώ, λοιπόν η ανησυχία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για την κάλυψη των σημαντικών αυτών κενών μεγαλώνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξακολουθεί να παραμένει αμήχανη αν όχι αδιάφορη, αποτυγχάνοντας να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που η αβλεψία της έχει δημιουργήσει».

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για άμεση πλήρωση των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο Γέργερης;

2. Για ποιο λόγο ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους εντοπίζονται σημαντικά κενά σε βασικές ειδικότητες σε σχολεία της χώρας;».

Print
Δημοσίευση: Νοε 13, 2018,
Ετικέτες:

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset