Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης: «Η τελική μορφή του Συντάγματος των Σκοπίων είναι ακόμη χειρότερη και από την ίδια την Συμφωνία»

Ημερομηνία: 23/1/2019 1:00 πμ - 1:30 πμ

Λ. Αυγενάκης: «Η τελική μορφή του Συντάγματος των Σκοπίων είναι ακόμη χειρότερη και από την ίδια την Συμφωνία»

Συνέντευξη κ. Λ. Αυγενάκη στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» και την εκπομπή «Ημερολόγιο» με τον Παύλο Τσίμα.

«Σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ.2, περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή 180 ψήφους», δήλωσε, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκηςστον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3» και την εκπομπή «Ημερολόγιο» του Παύλου Τσίμα.

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

 

· Ακόμη και τώρα που μιλάμε, είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να μην έχει φέρει στη Βουλή το αναθεωρημένο Σύνταγμα των Σκοπίων, ούτε το προοίμιό του. Και το ζητάμε αυτό καθώς όλες οι πληροφορίες που έχουμε δείχνουν ότι η τελική μορφή του Συντάγματός τους είναι ακόμη χειρότερη ακόμη και από την Συμφωνία των Πρεσπών.

 

·  Θεωρούμε απαραίτητο να κοινοποιηθεί στη Βουλή  η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά προς τον Πρωθυπουργό. Και αυτό γιατί στην παραίτηση Κοτζιά καταγράφονται οι απόψεις του για τα γεγονότα που είναι απαραίτητα να συνεκτιμηθούν, πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος καταγγέλλεται από τον κ. Καμμένο ότι έκανε σειρά υποχωρήσεων για λόγους που μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν. Δεν δικαιούμαστε, τόσο εμείς οι βουλευτές, όσο και οι Έλληνες πολίτες, να γνωρίζουμε για αυτές τις υποχωρήσεις;

 

·   Με τη συμφωνία αυτή τα Σκόπια εξασφαλίζουν:

o       την αναγνώριση εκ μέρους της Ελλάδας ότι οι πολίτες τους θα ονομάζονται «Μακεδόνες/πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας»

o       Χρήση του όρου nationality (που μεταφράζεται και ως ιθαγένεια και ως εθνικότητα) αντί αυτή του όρου citizenship (που αποδίδει καλύτερα την έννοια της σχέσης του πολίτη με το κράτος).

o       Αναγνώριση της γλώσσας ως «μακεδονικής».

o       Αναγνώριση από την Ελλάδα και ελευθερία χρήσης των ακρωνύμιων MK και MKD («Makedonija») αντί ΝΜ ή ΝΜΚ (North Macedonia).

o       Αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας μέσω της επαναλαμβανόμενης αναφοράς αυτής στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

 · Δεν υπάρχει πουθενά μια ξεκάθαρη αναφορά στην Ελληνική Μακεδονία, αντίθετα ενισχύεται το αφήγημα περί εθνικής «μακεδονικής» ταυτότητας

 

·  Η σύσταση διεπιστημονικής επιτροπής, θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας και των δύο χωρών ώστε να αρθούν οι αλυτρωτικές αναφορές. Πρόκειται για έμμεση, αλλά σαφή παραδοχή ότι και η Ελλάδα τρέφει και εκείνη αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον των Σκοπίων!

 

· Δηλαδή, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας αποδεχόμαστε ότι η Ελλάδα είχε αλυτρωτικές αναφορές στην Ιστορία μας! Όλα αυτά δημιουργούν ένα θερμοκήπιο εκρηκτικού αλυτρωτισμού και βέβαια ξανάρχεται στο προσκήνιο το θέμα για την δήθεν «μακεδονική» μειονότητα, στη Β. Ελλάδα με επίκεντρο τον νομό Φλωρίνης.​

Print
Δημοσίευση: Ιαν 23, 2019,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset