Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης: «Θλιβεροί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί πρόθυμοι που ψηφίζουν υπό αίρεση»

Ημερομηνία: 24/1/2019 12:00 πμ - 12:30 πμ

Λ. Αυγενάκης: «Θλιβεροί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί πρόθυμοι που ψηφίζουν υπό αίρεση»

Συνέντευξη κ. Λ. Αυγενάκη, Γραμματέα της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου στο ρ/σ Ράδιο Κρήτη 101.5 και τη Ρένα Σημαιαντονάκη

«Θλιβεροί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί πρόθυμοι που ψηφίζουν χωρίς να υπάρχει καμία διευκρίνιση και ενώ δεν έχει κατατεθεί ακόμη στο ελληνικό κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος», υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σήμερα, στο ρ/σ Ράδιο Κρήτη 101.5 και τη Ρένα Σημαιαντονάκη.

 

Αναλυτικότερα όπως είπε:

 

·         Θλιβεροί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί πρόθυμοι. Κανένας Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έχει χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης. 

 

·       Για ένα ζήτημα μείζονος εθνικής ευαισθησίας που δεσμεύει εσαεί την Ελλάδα, οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς θα κυρώσουν. Δηλαδή θα ψηφίσουν εν κενώ καθώς δεν έχουν υπάρξει επαρκείς διευκρινίσεις από την πλευρά των Σκοπίων.

 

·       Η αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (σε «Βόρεια Μακεδονία») πρακτικά αναιρείται από το γεγονός ότι η ίδια η συμφωνία αποκαλεί τους πολίτες της «Μακεδόνες» και όχι «Βορειομακεδόνες» και το λαό «μακεδονικό» (και όχι «βορειομακεδονικό»).

 

·       Αυτό άλλωστε προβλέπει και το αναθεωρημένο της Σύνταγμα και η ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ. Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι επελέγη ο όρος «nationality» και είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ως «nationality» ορίζεται «μακεδονική/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».

 

·       Τα Σκόπια πετυχαίνουν αναγνώριση της γλώσσας ως «μακεδονικής» και ελευθερία χρήσης των ακρωνύμιων MK και MKD («Makedonija») αντί ΝΜ ή ΝΜΚ (North Macedonia).

 

·       Μάλιστα υπάρχει αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας μέσω της επαναλαμβανόμενης αναφοράς αυτής στο Σύνταγμα των Σκοπίων και πουθενά μια ξεκάθαρη αναφορά στην Ελληνική Μακεδονία.

 

·       Τα Σκόπια πετυχαίνουν τη δυνατότητα έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ και η Ελλάδα δεσμεύεται να μην αντιταχθεί όχι μόνο στην υποψηφιότητα αλλά και στην ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» σε διεθνείς οργανισμούς χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση. 

 

·       Την ίδια ώρα θα γίνει συζήτηση για χρήση εμπορικών ονομασιών, σημάτων και επωνυμιών και διεπιστημονική επιτροπής θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας και των δύο χωρών ώστε να αρθούν οι αλυτρωτικές αναφορές. Πρόκειται για έμμεση αλλά σαφή παραδοχή ότι και η Ελλάδα τρέφει και εκείνη αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον των Σκοπίων!

 

·       Επί 28 ολόκληρα χρόνια, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις επεδίωκαν και προσπάθησαν να επιτύχουν μια ειλικρινή συμφωνία με τα Σκόπια, αμοιβαία αποδεκτή που να διασφαλίζει ισότιμες σχέσεις αρμονικής συνεργασίας και καλής γειτονίας. Όχι μια οποιαδήποτε λύση. Ο κ. Τσίπρας τυφλωμένος από την εξουσία έκανε ό,τι κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν διανοήθηκε ποτέ.

Print
Δημοσίευση: Ιαν 28, 2019,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset