Το έργο μου

Λ.Αυγενάκης: «Οι Έλληνες παραμένουν υπέρ της Ευρώπης και στις Ευρωεκλογές θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση»

Ημερομηνία: 7/2/2019 12:30 πμ - 1:00 πμ

Λ.Αυγενάκης: «Οι Έλληνες παραμένουν υπέρ της Ευρώπης και στις Ευρωεκλογές θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση»


«Οι Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν στην Ευρώπη, παρά τον λαϊκισμό, τις περιπέτειες, την φοβερή κρίση που περάσαμε και την καταστροφή από την οποία γλιτώσαμε τελευταία στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην κοπή της βασιλόπιτας της Β3 ΝΟ.Δ.Ε. στην Αττική.


Αναφερόμενος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, είπε: «Οι Έλληνες πιστεύουν στην σημασία της Ευρώπης και είναι ανάγκη να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι σημαντική για την Ελλάδα σήμερα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε σήμερα μια πληθώρα θεμάτων που αποτελούν προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία. Το συνέδριο του ΕΛΚ στην Ελλάδα είναι μια συνάντηση -«απάντηση» στο λαϊκισμό. Η καινοτομία, η νεοφυής επιχειρηματικότητα, και η ανάπτυξη θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».


Μάλιστα ο Γραμματέας της ΝΔ επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι αν το ΕΛΚ ηγηθεί της Ευρώπης, αυτό δεν θα είναι καλό μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα καθώς οι προτεραιότητες μας σε πολλά θέματα ευθυγραμμίζονται πλήρως. Εστιάζουμε, στην αύξηση της απασχόλησης, όπως και στη μείωση της γραφειοκρατίας. Ο στόχος για μείωση κατά 30% της γραφειοκρατίας στην Ε.Ε. είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα».


«Όταν συζητάμε για την επιχειρηματικότητα, η συζήτηση δεν αφορά μόνο τους επιχειρηματίες ή τους επενδυτές. Πρέπει να αφορά και τους εργαζόμενους. Θεωρούμε απολύτως απαραίτητο η πολιτική που εφαρμόζουμε να εξασφαλίζει ότι η αύξηση των μισθών θα είναι τουλάχιστον ίση με την αύξηση της παραγωγικότητας» και πρόσθεσε: «δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ζητήματα που ανήκουν στην ατζέντα του ΕΛΚ, όπως οι επενδύσεις, η καινοτομία και οι υποδομές και στο πώς θα εξασφαλίσουμε ότι, μέσα από τον μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό, θα έχουμε περισσότερους κερδισμένους παρά χαμένους».


Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης: «μια άλλη απόλυτη προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση, καθώς και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Δυστυχώς τα πανεπιστήμιά μας δεν είναι επαρκώς συνδεδεμένα με την αγορά, και αυτό πρέπει να αλλάξει» και πρόσθεσε «οι πολιτικές μας θα εστιάσουν στην ανάπτυξη των ειδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε ως χώρα, και εναρμονίζονται απόλυτα με τη γενικότερη προσέγγιση του ΕΛΚ, που κάνει λόγο για έξυπνη εξειδίκευση και για ανάδειξη των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων κάθε χώρας. «τουρισμός, πολιτισμός και τεχνολογία».


Τέλος, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε: «ζητήματα όπως αυτό της καθαρής ενέργειας είναι πολύ σημαντικά στην ατζέντα μας. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ηλιακή ή την αιολική. Θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε πρωτοπόροι σε ό,τι αφορά την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας καθώς αυτή είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».
Print
Δημοσίευση: Φεβ 19, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset