Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης: «Για τη ΝΔ, η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αποτελεί τη ναυαρχίδα της προληπτικής ιατρικής»

Ημερομηνία: 27/2/2019 1:00 πμ - 1:30 πμ

Λ. Αυγενάκης: «Για τη ΝΔ, η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αποτελεί τη ναυαρχίδα της προληπτικής ιατρικής»

Δήλωση κ. Λ. Αυγενάκη, Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτή Ηρακλείου από τη Βιάννο του ν.Ηρακλείου στην εκδήλωση «Υγεία: με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια».

«Η πολυδάπανη, παντελώς πρόχειρη και αποσπασματική απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας, προκαλεί υγειονομικό χάος στη χώρα και σκορπίζει ανασφάλεια και σύγχυση σε ασφαλισμένους, ασθενείς και επαγγελματίες της ΠΦΥ», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης από τη Βιάννο του ν. Ηρακλείου, στην εκδήλωση «Υγεία: με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια» στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».


Βασικά σημεία της ομιλίας του Γραμματέα της ΝΔ:


 • Η πολυδιαφημιζόμενη από το Υπουργείο Υγείας μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τα αποτελέσματά της είναι το λιγότερο, απογοητευτικά και έχει μετατραπεί σε ωμή κοροϊδία για τους πολίτες.  


 • Στη ΝΔ δουλεύουμε για τη δημιουργία ενός συστήματος που θα παρέχει σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, με ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών. Ένα οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους πολίτες.


 • Πολιτική μας προτεραιότητα η υλοποίηση του θεσμού του Οικογενειακού Γιατρού, τον οποίο θα επιλέγει ελεύθερα ο κάθε πολίτης και ο οποίος θα βοηθάει αποφασιστικά στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και την παραπομπή σε εξειδικευμένους γιατρούς.


 • Οι ΤΟΜΥ θα πρέπει να ενισχυθούν δίπλα στον Οικογενειακό Γιατρό, τον οδηγό δηλαδή του πολίτη στα βήματα του Συστήματος Υγείας. Και που, πλέον, θα είναι στην επιλογή του: Είτε με γιατρούς  κρατικών δομών, είτε με ιδιώτες γιατρούς.


 • Ο ν. Ηρακλείου αντιμετωπίζει σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρων, ιδιαίτερα εμφανείς στο ΚΥ Βιάννου και στα ΚΥ Αρκαλοχωρίου και Καστελίου Πεδιάδος. Το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί για να λειτουργούν τα ασθενοφόρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού συχνά να ζητείται βοήθεια από το ΕΚΑΒ με πολλαπλές συνέπειες ως προς το χρόνο αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών, δημιουργία αναστάτωσης και επιπλέον φόρτος εργασίας στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ.


 • Κάθε Έλληνας θα πρέπει να έχει το ηλεκτρονικό, ατομικό του ιστορικό με απόλυτα  προστατευμένα τα προσωπικά του δεδομένα.


 • Δίνουμε προτεραιότητα στις προσλήψεις νοσηλευτών και όχι διοικητικών υπαλλήλων. Η ΝΔ δεσμεύεται για την ενίσχυση  του νοσηλευτικού προσωπικού άμεσα με 2.000 προσλήψεις.


 • Η ΝΔ δεσμεύεται:

 • κανένα νησί και καμία απομακρυσμένη περιοχή να μην μείνει χωρίς γιατρό. Το χρωστάμε, ειδικά στα μικρά μας νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές και τους συμπολίτες μας που επιμένουν κόντρα στις δυσκολίες να κατοικούν σε αυτά.

 • κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.

 • ραντεβού µε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

 • εφαρμογή αντικαπνιστικού Νόμου.

 • καταπολέμηση παιδικής/εφηβικής παχυσαρκίας.

 • θέσπιση προσωπικού βοηθού για ανοϊκούς ασθενείς.

 • δημιουργία 13 Υγειονομικών Περιφερειών Υγείας µε μεγαλύτερη αυτονομία και σε βάθος χρόνου σε συνεννόηση µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


 • Προωθούμε χωρίς προκαταλήψεις την τολμηρή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα -ιδίως στον τομέα των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς -το τονίζω αυτό- να επιβαρύνουμε τον πολίτη. Ώστε για την υγεία των Ελλήνων να συνυπάρξουν γόνιμα το κύρος του κράτους και η ευελιξία του ιδιώτη.

Print
Δημοσίευση: Φεβ 28, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset