Το έργο μου

Αυγενάκης και Επιμελητήριο Ηρακλείου προς Σταθάκη: «ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα»

Ημερομηνία: 18/6/2015 12:00 πμ

Αυγενάκης και Επιμελητήριο Ηρακλείου προς Σταθάκη: «ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα»

Στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ηρακλείου με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και της μείωσης των δρομολογίων την τρέχουσα περίοδο, αναφέρεται ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, διαβιβάζοντας επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

 

Στην επιστολή επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται για την μετακίνηση των ατόμων, καθώς και για την διακίνηση προϊόντων και αγαθών και τις δυσμενείς επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και την οικονομία της Κρήτης. Όπως αναφέρεται «η σύνδεση της Κρήτης με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα καλύπτεται αυτή τη στιγμή (μετά την 15η Ιουνίου 2015) από το Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» της εταιρείας ΑΝΕΚ LINES (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.). Δυστυχώς όμως το δρομολόγιο που εκτελεί το συγκεκριμένο πλοίο, δεν εξυπηρετεί την μεταφορά από Κρήτη προς τις Κυκλάδες, και  η σύνδεση του Ηρακλείου με Σαντορίνη και Μήλο, γίνεται μια φορά κάθε Τετάρτη και  το δρομολόγιο εκτελείται μέσω Ρόδου.  Επομένως, όλες οι επιχειρήσεις υποχρεώνονται  να στέλνουν τα προϊόντα τους από την Κρήτη σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, είτε μέσω Πειραιά, είτε μέσω Σητείας, κάτι που εκτός των άλλων επιβαρύνει υπέρμετρα το κόστος μεταφοράς και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό πολλές από αυτές που έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασίες στους συγκεκριμένους προορισμούς».

 

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με την επιστολή του εκφράζει την «ανησυχία της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας» και προτείνει «για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος (και η οποία δίνει εμφανώς λύση) είναι η επαναφορά του παλαιού δρομολογίου, που ίσχυε και το Καλοκαίρι του 2014,  μέσω Ηρακλείου. Το Επιμελητήριο μας στηρίζει αυτήν την πρόταση μιας και θεωρούμε ότι θα συμβάλλει ενεργά στο να εξαλειφθεί μια σημαντική τροχοπέδη στην επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο της Κρήτης μας όσο και των νησιών που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο δρομολόγιο». 


Print
Δημοσίευση: Απρ 6, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset