Το έργο μου

«Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη»

Ημερομηνία: 3/5/2019 9:00 πμ - 9:30 πμ

«Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη»

Αυτό το Σάββατο στο Ηράκλειο η εκδήλωση της πρωτοβουλίας του Λευτέρη Αυγενάκη «Η Αλλαγή που Αξίζουμε» για τις Ευρωεκλογές

Με μια ακόμα εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου συνεχίζεται στο Ηράκλειο η πρωτοβουλία του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη«Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

 

Σε συνεχεία της προηγούμενης επιτυχημένης εκδήλωσης για τις ευρωεκλογές όπου συμμετείχαν 16 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 θα διεξαχθεί η εκδήλωση «Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη» στη οποία θα μετάσχουν 8 ακόμα υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της φιλελεύθερης Παράταξης.

 

Πιο αναλυτικά στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατία κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Κόμματος Γιάννης Ανδρουλάκης, Νίκος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Βασιλική Λαζαράκου, Ελένη Παναγιωταρέα και Γιώργος Ξηραδάκης.

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Συγκρότημα «Αθηνά», αίθουσα Φουγάρο, (ΚΤΕΛ Ηρακλείου), Λεωφόρος Ικάρου 9, στο Ηράκλειο,  στις 7:00 μ.μ.

 

Αναλυτικά τα βιογραφικά των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της ΝΔ:

 

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει χτίσει μια σημαντική πορεία στο χώρο της πολιτικής, και υπηρετεί με αφοσίωση την Ελλάδα από τα κοινοβουλευτικά έδρανα 30 χρόνια τώρα. Στην αξιόλογη πολιτική του πορεία έχει διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Γιάννης Ανδρουλάκης

Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Γιάννης Ανδρουλάκης είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση το δημόσιο δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1993, και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε σημαντικά ιδιωτικά έργα, όπως το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων  της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στην εύρεση αναγκαίων μεταρρυθμιστικών λύσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσω συμμετοχής στα κοινά, και πλούσιας αρθρογραφίας.

 

Νίκος Δούκας

Γεννημένος στην Καρδίτσα, πτυχιούχος Φυσικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων από πανεπιστήμιο της Αγγλίας, ο Νίκος Δούκας δραστηριοποιείται χρόνια σε διάφορους τομείς. Στον χώρο της παιδείας εργάστηκε για μια δεκαετία, ενώ από το 2003 και για μια δεκαετία ακόμα διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικών εταιριών στον χώρο της υγείας.  Το 2012 εισέρχεται δυναμικά στον αγροτικό τομέα, ενώ το 2015 ιδρύει την Ομάδα Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς με σημαντική διεθνή αναγνώριση.

 

Παύλος Ελευθεριάδης

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα ο Παύλος Ελευθεριάδης έχει διαγράψει μια αξιόλογη και σημαντική ακαδημαϊκή πορεία στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Απόφοιτος Νομικής Αθηνών, συνεχίζει τις σπουδές του στο Cambridge της Αγγλίας, όπου και λαμβάνει το διδακτορικό του το 1995, σε ηλικία 28 ετών. Από το 1998 και για 5 χρόνια διδάσκει στο LSE του Λονδίνου, ενώ το 2001 λαμβάνει την θέση του επισκέπτη καθηγητή νομικής στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το 2005 του απονέμεται το Βραβείο Μποδοσάκη. Η εξαιρετική του πορεία συνεχίζεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου και είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, εξειδικευμένος σε θέματα συνταγματικού δικαίου, δικαίου ΕΕ, καθώς και φιλοσοφίας δικαίου.

 

Θοδωρής Καλαμπόκης

Με καταγωγή από τα Γιάννενα και την Κωνσταντινούπολη, ο Θοδωρής Καλαμπόκης ήδη από την ηλικία των 29 ετών έχει αποδείξει μια δραστήρια και αξιόλογη πορεία. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Συνέχισε τις σπουδές του στο London School of Economics, όπου και απέκτησε 2 μεταπτυχιακούς τίτλους στην φιλοσοφία της επιστήμης, και στην δημόσια πολιτική και διοίκηση οργανισμών. Έχει διατελέσει εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του LSE για 3 χρόνια. Σήμερα, εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Think Tank 89 Initiative στην Ελλάδα, αλλά και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνος Απόδημου Ελληνισμού.

 

Βασιλική Λαζαράκου

Απόφοιτος Νομικής Αθηνών, και με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, η Βασιλική Λαζαράκου είναι μια μάχιμη δικηγόρος, με εξαιρετικές νομικές σπουδές και πορεία στο χώρο για πάνω από 20 χρόνια. Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., με ειδίκευση στα χρηματιστηριακά και τραπεζικά θέματα, Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας L & L. Ακόμα, συμμετέχει συχνά ως ομιλήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και επιπλέον αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο για θέματα κεφαλαιαγοράς.

 

Ελένη Παναγιωταρέα

Η Ελένη Παναγιωταρέα είναι πολιτικός επιστήμων-οικονομολόγος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί επί χρόνια ως οικονομολόγος στο χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ συμβουλεύει τακτικά ξένους θεσμικούς επενδυτές και διεθνείς εταιρείες διαχείρισης πολιτικού κινδύνου. Έχει διατελέσει ερευνήτρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), και έχει συμμετάσχει σε σειρά Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το ερευνητικό της  έργο αφορά τη ζώνη του ευρώ και ειδικότερα την οικονομική διακυβέρνηση, τις χρηματοοικονομικές κρίσεις και κρίσεις χρέους, τη δημοκρατική νομιμοποίηση θεσμών, καθώς και ζητήματα πολιτικής οικονομίας. 

 

Γιώργος Ξηραδάκης

Απόφοιτος Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, και επί χρόνια Πλοίαρχος Αξιωματικός σε ελληνικά πλοία, ο Γιώργος Ξηραδάκης έχει αφιερώσει την ζωή του και έχει χτίσει μια αξιοζήλευτη πορεία στο χώρο της Ναυτιλίας. Εργάζεται για χρόνια ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος στην Αθήνα και στο Παρίσι, ενώ το 1999 ιδρύει εταιρεία ναυτιλιακών συμβούλων, η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία  και ναυτιλιακός και επενδυτικός σύμβουλος Κρατών, Διεθνών Οργανισμών και Εταιριών. Για πάνω από 20 χρόνια διαγράφει μια σημαντική πορεία στον τραπεζικό και ναυτιλιακό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με διεθνή δραστηριότητα σε Ευρώπη, Αμερική και Κίνα.

Print
Δημοσίευση: Μαϊ 3, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset