Το έργο μου

Τα ζητήματα των πολυτέκνων στη Βουλή μετά τη συνάντηση της Κυριακής, από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Ημερομηνία: 27/6/2015 12:00 πμ

Τα ζητήματα των πολυτέκνων στη Βουλή μετά τη συνάντηση της Κυριακής, από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Παρεμβάσεις προς Βαρουφάκη - Σκουρλέτη - Μπαλτά

Σε παρεμβάσεις για τα ζητήματα των τριτέκνων και πολυτέκνων προς τους αρμόδιους Υπουργούς προχώρησε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης μετά από την  Παγκρήτια Συνάντηση Πολυτεκνικών Συλλόγων Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015.

 

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των πολυτεκνικών συλλόγων διατύπωσαν τα αιτήματά τους που αφορούν στην ειδική φροντίδα που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, αιτήματα που αφορούν κυρίως οικονομικά - φορολογικά θέματα, δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην πρόσβασή τους στη βοήθεια του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, αλλά και στις μετεγγραφές των τέκνων τους σε σχολές πλησίον της οικίας τους. Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής δεσμεύτηκε να «φέρει στη Βουλή» τα θέματά τους και να ζητήσει απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη«κατά την συνάντησή μας, ετέθησαν από τους Πολύτεκνους μια σειρά φορολογικών - οικονομικών ζητημάτων, όπως η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και  επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, η εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από τον ΕΝΦΙΑ, η επάνοδος του αφορολόγητου των παιδιών, η αύξηση του ορίου εισοδήματος για την διανομή τροφίμων παρεμβάσεως Ε.Ε. για τους πολύτεκνους, η μείωση του ΦΠΑ στα παιδικά προϊόντα, η απαλλαγή των πολυτέκνων από την εισφορά αλληλεγγύης και των πολύτεκνων ελεύθερων επαγγελματιών από το τέλος επιτηδεύματος, η  επαναφορά του Ν.3255/2004 για το διορισμό πολύτεκνου εκπαιδευτικού κ.α.»

 

Επιπλέον, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής υπογραμμίζει σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι όσον αφορά στην πρόσβασή τους στο ΤΕΒΑ. «Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά το ΤΕΒΑ οι συμπράξεις φορέων που διανέμουν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη πρέπει να έχουν έξτρα επιδότηση στον όγκο των τροφίμων, εφόσον μετέχουν σε αυτές οργανώσεις πολυτέκνων, ο δε όγκος των διανεμόμενων τροφίμων  να είναι ανάλογος του πλήθους των μελών της οικογένειας. Επίσης το εισοδηματικό κριτήριο για το όριο της φτώχειας να είναι το όριο για τον άγαμο επί του πλήθους των προστατευόμενων μελών της οικογένειας. Τα σημερινά εισοδηματικά κριτήρια του ΤΕΒΑ ουσιαστικά δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή των πολυτέκνων στο πρόγραμμα κάτι που επί 17 χρόνια θεωρείτο δεδομένο», επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης.

 

Τέλος, όπως επισημαίνεται προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά, «είναι ιδιαίτερα σημαντική η επαναφορά των μετεγγραφών των τέκνων πολυτέκνων φοιτητών σύμφωνα με το Ν. 860/79 που ίσχυε επί 32 έτη και έλεγε με σαφήνεια: «Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν και φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα των ΛΕΙ ή ΤΕΙ μεταγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή  ΤΕΙ που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί που φοιτά ο(η)  αδελφός(η) τους και στο αντίστοιχο έτος»  για όλους βέβαια χωρίς καμία  ποσόστωση ή εξαίρεση». Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται ότι «η πολυτεκνική ιδιότητα να αποδεικνύεται με βάση την §9 του άρθρου 67  του Νόμου 4316/2014, και επιπλέον την εφαρμογή της παρ.2 άρθ. 6 του Νόμου 3454/2006 (για προσλήψεις σύμφωνα με τον Ν.2643/1998 και του 2Ι90/2001) καθώς και η γνωμοδότησης της ΟΚΕ  (Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή) Ελλάδος να έχει κατεύθυνση κοινωνική συνοχή και μετεγγραφές πολυτέκνων».


Print
Δημοσίευση: Απρ 6, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset