Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης: Το Πυροσβεστικό Σώμα κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής μας για την πολιτική προστασία

Ημερομηνία: 14/6/2019 12:00 μμ - 12:30 μμ

Λ. Αυγενάκης: Το Πυροσβεστικό Σώμα κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής μας για την πολιτική προστασία

Επίσκεψη στον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης.

 

 

«Ανέκαθεν οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής, διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι καλούμενοι να αντιμετωπίσουν, με αποτελεσματικότητα, καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και πολύ περισσότερο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους, αλλά και του εθνικού φυσικού μας πλούτου», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης.

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχο κ. Ν. Λαγουδάκη, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν Ηρακλείου Πύραρχο κ. Γ. Τσικαλά, τον Διοικητή του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχο κ. Μ. Σεληνιωτάκη και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων κ. Απ. Φραγκιαδάκη και κ. Β. Ανδρεαδάκη, με τους οποίους συζήτησε την σημασία της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της Πυροσβεστικής, καθώς και τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως υποστελέχωση και ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γραμματέας της ΝΔ δήλωσε «Παρά τις αυξανόμενες απαιτήσεις, τις συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες και αντιξοότητες, που πολλές φορές εκπορεύονται από την κυβερνητική ολιγωρία, το Πυροσβεστικό Σώμα, παραμένει ακλόνητος πυλώνας στήριξης και προστασίας του πολίτη. Οι Έλληνες πυροσβέστες, σύγχρονοι ήρωες στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας και με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, σώζουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας».

 

«Στη ΝΔ μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα εφαρμόσουμε άμεσα ένα συγκροτημένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, που βασίζεται στο βασικό τρίπτυχο «Πρόληψη–Κατάσβεση–Αποκατάσταση», προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά με αυτά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα το περσινό καλοκαίρι. Η πολιτική προστασία, με κεντρικό πυλώνα το Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Με τις κατάλληλες συνθήκες, με την επαναφορά της Χώρας σε συνθήκες κανονικότητας, το Πυροσβεστικό Σώμα θα καταστεί ακόμα πιο αποτελεσματικό, βελτιώνοντας την παροχή υπηρεσιών του προς τον Έλληνα πολίτη, αλλά και προσφέροντας καλύτερες συνθήκες στον Έλληνα πυροσβέστη».

Print
Δημοσίευση: Ιουν 14, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Μάρτιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset