Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης προς επιχειρηματίες εστίασης: «Θέτουμε τα θεμέλια για ένα υγιές και παραγωγικό επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία»

Ημερομηνία: 24/6/2019 5:00 μμ - 5:30 μμ

Λ. Αυγενάκης προς επιχειρηματίες εστίασης: «Θέτουμε τα θεμέλια για ένα υγιές και παραγωγικό επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία»

«Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί, να ανασάνει, με άμεση μείωση της φορολογίας, στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ, και με απλούστευση της γραφειοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, στην συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, με επιχειρηματίες του χώρου εστίασης που δραστηριοποιούνται στο κέντρου του Ηρακλείου.

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε διεξοδικά με τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν, σημείωσε πως διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό τους, με πολιτικές που στοχεύουν στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την επιχειρηματικότητα, και θύμισε πως, πριν ένα μήνα, ήταν η Νέα Δημοκρατία που είχε καταθέσει τροπολογία για επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13% συνολικά, σε όλα τα προϊόντα εστίασης, κατά τρόπο ανάλογο όπως είχε κάνει και το 2014. 

Ακόμα, ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου επισήμανε ότι «για να καταφέρει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, για να επιτευχθεί η ισχυρή ανάπτυξη και η κοινωνική πρόοδος, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων. Από την πλευρά μας, εμείς είμαστε έτοιμοι να θέσουμε τα θεμέλια για ένα καλό και παραγωγικό επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία. Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίζουν με συνέπεια όλες τους τις υποχρεώσεις, να αμείβουν καλά τους εργαζομένους και να τους κάνουν συμμέτοχους στην ανάπτυξη της επιχείρησης».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης παρέθεσε συγκεκριμένες θέσεις τους προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που σκοπό έχουν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και να θέσουν βάσεις ανάπτυξης και ευημερίας:

·Μειώνουμε τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% που είναι σήμερα.

·Εισάγουμε σταδιακά μια νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.

·Καθιερώνουμε λευκό μητρώο επιχειρήσεων και επιβραβεύουμε με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία.

·Παρέχουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικά παροχές, είτε και με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών.

Print
Δημοσίευση: Ιουν 24, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset