Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης: «Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι από την πολιτική της ΝΔ»

Ημερομηνία: 25/6/2019 1:30 μμ - 2:00 μμ

Λ. Αυγενάκης: «Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι από την πολιτική της ΝΔ»

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο εργοστάσιο καθαρισμού ξενοδοχειακού και επαγγελματικού ιματισμού της IDEAL, στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου.  Ο κ. Αυγενάκης ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου από τους ιδιοκτήτες, κ.κ. Γιώργο και Γιάννη Σηφάκη, και συνομίλησε με τους εργαζομένους του εργοστασίου.

«Στην Ελλάδα της κρίσης αρκετές επιχειρήσεις κατάφεραν να μείνουν όρθιες, να περπατήσουν και να αναπτυχθούν. Οφείλεται σε ανθρώπους -εργοδότες και εργαζομένους- με όραμα και με πίστη στη δουλειά τους. Αυτή είναι η Κρήτη της δημιουργίας, της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας. Αυτή τη Κρήτη, θέλουμε!» τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

«Η ισχυρή ανάπτυξη και οι επενδύσεις θα είναι καταλύτες επιχειρηματικής παραγωγικότητας και δημιουργικότητας στην Κρήτη. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ έχει προτεραιότητα του να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη αυτή, με μείωση συντελεστών φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% τα πρώτα 2 χρόνια της διακυβέρνησης, καθώς και ριζική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών» υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΝΔ.

Ερωτηθείς για συγκεκριμένες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την τόνωση της μικρό-μεσαίας επιχειρηματικότητας και τις εργασιακές σχέσεις, ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να γυρίσει η χώρα σελίδα, με ισχυρή ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ εργαζόμενων, κράτους και επιχειρήσεων. Ουσία του κοινωνικού αυτού συμβολαίου είναι ότι: το κράτος προσφέρει ένα καλό επιχειρηματικό περιβάλλον και χαμηλή φορολογία και οι επιχειρήσεις είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους, αμείβουν καλά τους εργαζομένους τους και τους κάνουν συμμέτοχους στα κέρδη και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με προκοπή για όλους. Και αυτή θα έρθει μόνο μέσα από τη μείωση των φόρων και μέσα από μια έκρηξη επενδύσεων που θα φέρει πολλές νέες, καλοπληρωμένες, δουλειές».

Για το σκοπό αυτό:

·Δίνουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας τη φορολογία και απλοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

·Απαιτούμε από τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους και ειδικότερα να τηρούν απαρέγκλιτα την εργασιακή νομοθεσία.

·Εγγυόμαστε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα νέα συστήματα για στοχευμένους και ουσιαστικότερους ελέγχους.

·Καθιερώνουμε λευκό μητρώο επιχειρήσεων και επιβραβεύουμε με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία.

·Παρέχουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικά παροχές, είτε και με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών.

Τέλος, κατά την διάρκεια της ξενάγησής του στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ο Γραμματέας της ΝΔ συνεχάρη την διοίκηση για τις πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, τις φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές, καθώς και την σύγχρονή τεχνολογία που έχουν ενσωματώσει  στην λειτουργία του εργοστασίου, σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία θα επιβραβεύσει αυτές τις επιχειρήσεις οι οποίες σέβονται και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και στις σύγχρονες υποδομές με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα». 

Print
Δημοσίευση: Ιουν 25, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset