Το έργο μου

Αυγενάκης προς Λιμενικό: «Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των εξοπλιστικών μέσων και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας»

Ημερομηνία: 26/6/2019 12:00 μμ - 12:30 μμ

Αυγενάκης προς Λιμενικό: «Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των εξοπλιστικών μέσων  και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας»

«Συμμερίζομαι, σέβομαι και στηρίζω το έργο των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Για εμάς, οι ένστολοι, όλα τα σώματα ασφαλείας αποτελούν πυλώνα σταθερότητας του έθνους και της δημοκρατίας μας», δήλωσε στο πλαίσιο συναντήσεων τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή, καθώς και με το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε με τα στελέχη της Ένωσης και τον Λιμενάρχη για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι: «το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θέτει βασική προτεραιότητα την ανάταση του αισθήματος ασφάλειας μέσω της ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας. Ιδιαίτερα για νησιά όπως η Κρήτη, ο ρόλος του Λιμενικού είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ευημερία».

 

«Οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά και το ήθος που έχουν οι ένστολοι, και να θέτουμε πρότυπα για την κοινωνία και τα νέα παιδιά. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης.

 

Ακόμα, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα υποστελέχωσης των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμενικού Σώματος, τα οποία συχνά είναι στελεχωμένα με προσωπικό υψηλού μέσου όρου ηλικίας, ζήτημα που και ο ίδιος πρόσφατα ανέδειξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση.

 

Αναφερόμενος στην σημασία και τον ρόλο των ΚΕΑ, τόνισε ότι: «στα πλαίσια του αυξημένου ρόλου του Λ.Σ. που έχει προκύψει μέσα από τις γεωστρατηγικές αλλαγές που σημειώνονται στην περιοχή μας, όπως οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, οι μεταφορές όπλων στα μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης και οι νέοι θαλάσσιοι οδοί των εμπόρων ναρκωτικών και λαθραίων εμπορευμάτων νότια της Κρήτης, ο ρόλος και η λειτουργία των ΚΕΑ είναι πιο αναγκαίος και κρίσιμος από ποτέ».

 

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης ότι η ΝΔ θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα, το οποίο «λόγω της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης των τελευταίων ετών χρειάζεται άμεσα ενίσχυση τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο δύσκολο έργο του».

Print
Δημοσίευση: Ιουν 27, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Σεπτέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset