Το έργο μου

Αυγενάκης: «Αναγνωρίζουμε τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία και το Έθνος»

Ημερομηνία: 2/7/2019 2:00 μμ - 2:30 μμ

Αυγενάκης: «Αναγνωρίζουμε τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία και το Έθνος»

Συνάντηση Αυγενάκη με το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο

«Το κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά και ότι οφείλουμε σεβασμό προς τον διαχρονικά εξέχοντα εθνικό και κοινωνικό ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Σεβασμιώτατο Άγιο Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2019.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Αυγενάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η Εκκλησία της Κρήτης είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους του» και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της, την ενδυνάμωση του κοινωνικού, εκπαιδευτικού και του ποιμαντικού της έργου, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ακόμη, ο κ. Αυγενάκης ανέδειξε τη σημαντική συμβολή της εκκλησίας στη στήριξη των αδύναμων, σε φιλανθρωπικές δράσεις και στην αδιάκοπη συνεισφορά στην κοινωνία.

 

Αναφερόμενος στην απόπειρα αναθεώρησης του Συντάγματος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του άρθρου 3, το οποίο αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, δήλωσε: «Η ΝΔ έχει ταχθεί κατά μια συνταγματικής αλλαγής που να αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Η Πολιτεία και η Εκκλησία μπορούν με διάλογο να επιλύσουν τις όποιες δυσλειτουργίες υπάρχουν στις σχέσεις τους, χωρίς να υπάρξει Συνταγματική αναθεώρηση, την οποία άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί για επικοινωνιακούς λόγους. Η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, κάτι για το οποίο αγωνίστηκε και πέτυχε αποτρέποντας την αναθεώρησή του από την Κυβέρνηση. Άλλωστε η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση».

Ο Γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και δεσμεύθηκε πως η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας και σεβόμενη τη διαχρονική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ελληνικό Έθνος, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της Εκκλησίας και των λειτουργών της.

Print
Δημοσίευση: Ιουλ 2, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Φεβρουάριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
6789101112

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset