Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης: «Δίνουμε χώρο και εφόδια στην δημιουργικότητα και την ανάπτυξη των τουριστικών και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων»

Ημερομηνία: 3/7/2019 3:00 μμ - 3:30 μμ

Λ. Αυγενάκης: «Δίνουμε χώρο και εφόδια στην δημιουργικότητα και την ανάπτυξη των τουριστικών και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων»

Συνάντηση είχε σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, κ. Μιχάλη Βλατάκη, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

 

Ο Γραμματέας της ΝΔ, κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στην σημασία του τουριστικού τομέα στην οικονομία του νησιού και του νομού Ηρακλείου, σημειώνοντας πως «ο τουριστικός τομέας αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της Κρήτης, και συνιστά καταλύτη για την διαχρονική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας».

 

Ο κ. Αυγενάκης συνομίλησε με τους εκπροσώπους τους Συνδέσμου για τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας όσο αφορά τον τουριστικό τομέα, καθώς και τις συγκεκριμένες θέσεις της Παράταξης που στοχεύουν στον εκ νέου και ολιστικό επαναπροσδιορισμό του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, ώστε «μαζί να καταφέρουμε να κάνουμε το νησί μας τον νούμερο ένα προορισμό παγκοσμίως, ένα διεθνές λαμπερό brand τουρισμού, έναν προορισμό διαχρονικό».

 

Πιο αναλυτικά, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ για την μείωση της φορολογίας, που απασχολεί ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, κάτι το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα απελευθερώσει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρηματιών». Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις εξής θέσεις της Νέας Δημοκρατίας:

 

·Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα, όπως μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

·Κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής αλληλεγγύης.

·Μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

·Σύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς που θα αναβαθμίσουν και θα διευρύνουν το τουριστικό προϊόν, αλλά και με άλλες θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο ιατρικός τουρισμός, ο οινικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να λειτουργήσουν ως προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Print
Δημοσίευση: Ιουλ 3, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Φεβρουάριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
6789101112

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset