Το έργο μου

Αυγενάκης με εκπροσώπους ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων & δωματίων

Ημερομηνία: 3/7/2019 9:00 μμ - 9:30 μμ

Αυγενάκης με εκπροσώπους ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων & δωματίων

«Σαφές θεσμικό πλαίσιο βραχυχρόνιων μισθώσεων, δίκαιο και λειτουργικό αλλά και μείωση της φορολογίας»

 

 

«Πολύ σημαντική η συνεισφορά των ενοικιαζόμενων δωματίων στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με μακροχρόνια ιστορία στον τουριστικό κλάδο» δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ.  Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου, «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», κ. Γιώργο Χριστοδουλάκη, καθώς και μέλη του ΔΣ.

 

Ο Γραμματέας της ΝΔ, κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιοκτήτες των χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, τονίζοντας πως «η βιωσιμότητα των τουριστικών καταλυμάτων, κινδυνεύει, όχι από τον ανταγωνισμό, αλλά από τα δυσβάσταχτα εισπρακτικά μέτρα».

 

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την Ένωση, λέγοντας πως αποτελούν μια νέα τάση στο τουριστικό προϊόν που κερδίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο των επενδυτών όσο και των τουριστών. Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε τις προβληματικές πλευρές του ζητήματος αυτού, όπως μεταξύ άλλων την δημιουργία στρεβλώσεων στην τουριστική αγορά και την δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού με τον κλάδο της φιλοξενίας, επισήμανε όμως πως: «το ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα. Να συζητήσουμε μαζί σας πως θα διαχειριστούμε και θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, μέσα από ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο».

 

Ακόμα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου ως προς την πρόσβαση τους σε χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκή Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα στην απελευθέρωση κοινοτικών πόρων.

 

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη να βελτιωθεί η στρατηγική της χώρας για τον τουρισμό, με στόχο την ανταγωνιστικότητα του τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, λέγοντας ότι «η ενίσχυση των τουριστικών καταλυμάτων θα ωφελήσει όλη τη βιομηχανία του τουρισμού. Αυτό θα επιτευχθεί με στενή συνεργασία, και με το σωστό μίγμα για την επίτευξη ισορροπίας στην τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης», ενώ δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με το ΔΣ της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου, «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» και στο μέλλον.

Print
Δημοσίευση: Ιουλ 4, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Φεβρουάριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
6789101112

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset