Το έργο μου

Λ. Αυγενάκης: «Η πιο σημαντική επένδυση για την χώρα είναι η επένδυση στην Παιδεία»

Ημερομηνία: 3/7/2019 10:00 μμ - 10:30 μμ

Λ. Αυγενάκης: «Η πιο σημαντική επένδυση για την χώρα είναι η επένδυση στην Παιδεία»

«Το πρόγραμμα μας αφορά μια συνολική και σε βάθος μεταρρύθμιση, με θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μία μεταρρύθμιση που τοποθετεί στο επίκεντρο των αλλαγών τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους» δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, με το προεδρείο και τα μέλη του ΙΑΚΕ, καθώς και εκπρόσωπους της διοίκησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Νίκος Καζαντζάκης».

 

Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε διεξοδικά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

·Έμφαση στην δημιουργία σύγχρονων σχολείων, με νέα προγράμματα σπουδών, δημιουργικές μέθοδοι διδασκαλίας, αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, και ουσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός.

·Δημιουργία ενός τουλάχιστον Πρότυπου και ενός Πειραματικού σχολείου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

·Έμφαση στην ποιοτική και αποτελεσματική εκπαίδευση, με αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης.

·Ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος, με ουσιαστική ενίσχυση ολοήμερων σχολείων, με πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης.

Τέλος, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος της εκπαίδευσης, και τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού, τα οποία έχει και ο ίδιος αναδείξει με το κοινοβουλευτικό του έργο, και επεσήμανε πως «θέλουμε κάθε παιδί που γεννιέται σήμερα στη χώρα μας, ασχέτως οικονομικής επιφάνειας, να έχει ίσες ευκαιρίες στην πρόοδο. Και αυτό μόνο μια καλή δημόσια Παιδεία μπορεί να το εξασφαλίσει».

Print
Δημοσίευση: Ιουλ 4, 2019,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,
Ετικέτες:

«Φεβρουάριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
6789101112

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset