Το έργο μου

«Οι αντικειμενικές τιμές στο Δήμο Χερσονήσου είναι πολλαπλάσιες των πραγματικών τιμών κατά 30 % έως 300 %»

Ημερομηνία: 5/6/2015 12:00 πμ

«Οι αντικειμενικές τιμές στο Δήμο Χερσονήσου είναι πολλαπλάσιες των πραγματικών τιμών κατά 30 % έως 300 %»

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Βαρουφάκη

Σε προτάσεις για την μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Χερσονήσου, αναφέρεται ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, διαβιβάζοντας σχετικό υπόμνημα του Δήμου Χερσονήσου.

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα «στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου και στις δημοτικές ενότητες Μαλίων, Γουβών, Επισκοπής και Χερσονήσου και ιδιαίτερα παράκτιο τμήμα του Δήμου Χερσονήσου (Δημοτική Κοινότητα Λιμένος Χερσονήσου, Μαλίων, Γουβών κλπ) οι αντικειμενικές τιμές είναι πολλαπλάσιες των πραγματικών/αγοραίων τιμών, αυξημένες κατά ποσοστό από 30 % έως 300 % . Επιπλέον αυτό αφ’ ενός επιτείνει σε μεγάλο βαθμό τα ήδη δραματικά προβλήματα των αγροτών και γενικότερα του Αγροτικού Τομέα στη χώρα μας, αφ’ ετέρου δημιουργεί σημαντικές επιβαρύνσεις και μεγάλες αδικίες για καλλιεργούμενα αγροτεμάχια (π.χ. παραθαλάσσια) με μεγάλες αντικειμενικές αξίες που έχουν την ίδια όμως ακαθάριστη πρόσοδο με άλλα πολύ μικρότερης αντικειμενικής αξίας».

 

«Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπολογιστεί μια σειρά μειωτικοί παράγοντες για την τιμή των ακινήτων οι οποίοι είναι: Η μη εφαρμογή του σχεδίου πόλεως και η μη διάνοιξη των δρόμων. Η κρίση του τουρισμού που μαστίζει την περιοχή μας τα τελευταία έτη, η μείωση του αριθμού των ξένων επισκεπτών στον τόπο μας που δεν είναι μόνο ποσοτική (λιγότεροι τουρίστες) αλλά και ποιοτική (χαμηλότερης οικονομικής στάθμης) με αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία των επιχειρήσεων της περιοχής, αλλά και στα νοικοκυριά κατ’ επέκταση, λόγω της μονοκλαδικής διάρθρωσης της τοπικής οικονομίας. Ο περιορισμός της τουριστικής σαιζόν ουσιαστικά μόνο στους τρεις (3) καλοκαιρινούς μήνες από επτά (7) που ήτανε παλαιότερα. Η κρίση του τουρισμού στην περιοχή μας, έχει σαν συνέπεια την ανυπαρξία επενδυτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, με συνέπεια την μείωση του γενικού επιπέδου αγοραίων τιμών των ακινήτων.»

 

«Η δυσαναλογία του συντελεστή της τιμής ζώνης με τις πραγματικές/αγοραίες τιμές των ακινήτων, αλλά και ο αυξημένος συντελεστής εμπορικότητας, αυξάνει υπέρμετρα το φορολογικό βάρος των δημοτών.»

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου ζητά α) να μειωθούν οι αντικειμενικές τιμών κατά ποσοστό τουλάχιστον 50% και β) να μειωθεί ο συντελεστής εμπορικότητας στο (1) όπου τον υπερβαίνει και τον περιορισμό των γραμμικών ζωνών.


Print
Δημοσίευση: Απρ 8, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Μάρτιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset