Το έργο μου

«Ανασταλτικός παράγοντας η μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων για την επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων»

Ημερομηνία: 12/4/2016 12:00 πμ

«Ανασταλτικός παράγοντας η μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων για την επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων»

Στην μεγάλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Στην αναφορά επισημαίνεται «… επερχόμενη μεγάλη αύξηση του εισιτηρίου επίσκεψης των αρχαιολογικών χώρων θα λειτουργήσει αρνητικά για την επισκεψιμότητα  αυτών στην Κρήτη και πανελλαδικά. [Η ΠΕΔ Κρήτης] Ζητεί λοιπόν την επανεξέταση του θέματος για να μη θιγεί μέρος του τουρισμού, πού θα ήθελε να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους στις δύσκολες στιγμές που περνάει σήμερα η χώρα. Πιστεύει ότι μεγάλο μέρος των τουριστών στην Ελλάδα που θέλει ή θα θελήσει να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους έχει ήδη προγραμματίσει να το πράξει με τα σημερινά δεδομένα και μια επιπλέον επιβάρυνση μπορεί να μη γίνει αποδεκτή και θα δημιουργήσει προβλήματα.

Καλεί τέλος την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να προβληματιστεί ακόμη περισσότερο και αν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου για την επίσκεψη των Αρχαιολογικών χώρων δεν θα επηρεάσει την επισκεψιμότητα αυτών, ώστε τα έσοδα (τιμή επί αριθμός επισκεπτών) τουλάχιστον να αυξηθούν ή παραμείνουν σταθερά.

Προτείνει μάλιστα αν υπάρξει αύξηση των εσόδων να διατεθεί στη βελτίωση της σημερινής κατάστασης υποδομών των αρχαιολογικών χώρων (χώροι υγιεινής, φωτισμός, καθαριότητα, προσβασιμότητα κλπ.) ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί η αύξηση του εισιτηρίου επίσκεψης ή εισόδου, που σε κάθε περίπτωση, τονίζει, πρέπει να είναι λελογισμένη (τα αποτελέσματα μιας έστω μικρής αύξησης στην τιμή εισόδου να γίνει οδηγός χάραξης τιμολογιακής πολιτικής για τις επόμενες τουριστικές περιόδους χωρίς εκπλήξεις)».

 Επίσης, με την αναφορά μεταφέρονται τα αιτήματα της ΠΕΔ Κρήτης «α) Θεωρεί την αύξηση υπερβολική και εκτός της σημερινής οικονομικής συγκυρίας β) Να αυξηθεί το εισιτήριο εισόδου, όπου οι αρχαιολογικοί χώροι διαθέτουν στοιχειώδη υποδομές». 

 

Print
Δημοσίευση: Απρ 12, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset