Το έργο μου

Ομιλία του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος

Ημερομηνία: 27/4/2016 12:00 πμ

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,
 
Δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνησή μου σήμερα. Συγκίνηση για τη δικαίωση μιας πορείας χρόνων.
 
Θυμάμαι, όταν εντάχθηκα στη ΜΑΚΙ της τοπικής οργάνωσης Μοιρών Ν. Ηρακλείου. Ήμουν τότε μαθητής, μόλις 15 χρονών.
 
Μετέπειτα, ως σπουδαστής, ξεκίνησα ως απλός στρατιώτης της ΔΑΠ και δώσαμε με πολλούς από εδώ, αγώνες μέσα στα αμφιθέατρα, διεκδικώντας πολλές φορές ακόμη και τα αυτονόητα. Τα χρόνια πέρασαν και μέσα από διάλογο, αντιπαραθέσεις, σκληρή δουλειά και θυσίες, βρέθηκα να ηγούμαι στη ΔΑΠ.
 
Κι αργότερα, ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και εκλεγμένος στην Κεντρική Επιτροπή συνέχισα να αγωνίζομαι.
 
Το 2004 συμμετέχω για 1η φορά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, και το 2007 εκλέγομαι για 1η φορά μετά από σκληρή δουλειά.
 
Συνέχισα το επάγγελμά μου και παράλληλα έτρεχα απ’ άκρη σ’ άκρη το νομό.
 
Με συνεχή παρουσία στο Κοινοβούλιο και την Περιφέρειά μου, με ανοιχτή και έντιμη σχέση με τους συμπολίτες μου, με σχέσεις σεβασμού προς τους συναδέλφους μου φθάνω σήμερα να εκλέγομαι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και σας ευχαριστώ θερμά για τη χαρά και την αναγνώριση.
 
Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα Μήνυμα. Ένα μήνυμα ότι εάν εργαστείς, εάν πιστέψεις, εάν φέρεις αποτέλεσμα, η αναγνώριση θα έρθει και η ευκαιρία θα σου δοθεί.
 
Και αυτό το μήνυμα, της Αξιοκρατίας εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία, κυρίως προς τους νέους σήμερα.
 
Αυτό τόνισε στην ομιλία του μόλις προχθές στο Συνέδριο και ο Πρόεδρός μας.
 
Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της απόφασης να προχωρήσουμε στην επανίδρυση της νεολαίας μας. Η νεολαία του κόμματός μας θα αποτελέσει την πολιτική πρωτοπορία των διεκδικήσεων της αξιοκρατίας, της Αριστείας, της ισότητας των ευκαιριών επαγγελματικής και κοινωνικής ανάδειξης.
 
Αγαπητά Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,
 
Θεωρώ αναγκαίο πριν αναφερθώ στην Πολιτική Επιτροπή να κάνω μια αναφορά στο Συνέδριό μας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και την ικανοποίησή μου για την επιτυχία του 10ου Τακτικού μας Συνεδρίου. Μια επιτυχία όχι μόνο σε ότι αφορά την διοργάνωση, αλλά ιδίως όσον αφορά την εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου πέρα και πάνω από τη Νέα Δημοκρατία που ήρθαν να ακούσουν και να ακουστούν.
 
Και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία, σήμερα, που κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια να ανοιχτούμε στην κοινωνία.
 
Σε αυτή την επιτυχία η συμβολή του Προέδρου, του Γραμματέα και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, των επικεφαλής των Γραμματειών, των στελεχών, αλλά και όλου του προσωπικού του κόμματος, όλες εκείνες τις δύσκολες μέρες της προετοιμασίας, ήταν καθοριστική και συγκινητική.
 
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους εσάς, τα Μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή σας και την παρουσία σας εδώ σήμερα.
 
Όλοι μας έχουμε την τιμή και παράλληλα την ευθύνη να φανούμε αντάξιοι των μεγάλων προσδοκιών του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως όλων εκείνων των πολιτών οι οποίοι βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία την ελπίδα για τη Πατρίδα μας.
 
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με τιμά με την εμπιστοσύνη του από την πρώτη κιόλας ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία του Κόμματος, με την ανάθεση των καθηκόντων του Αναπληρωτή Γραμματέα, και είμαι βέβαιος ότι η στενή, ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία μας θα συνεχιστεί από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής σήμερα.
 
Η τιμή είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένης της προσπάθειας που γίνεται απ’ όλους μας, για την ανασυγκρότηση και την ανανέωση της παράταξής μας.
 
Είναι τιμή για εμένα να διαδέχομαι Γραμματείς που απολάμβαναν και εξακολουθούν να απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα την αγάπη, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, όπως το Βαγγέλη Μειμαράκη, το Λευτέρη Ζαγορίτη, τον Ανδρέα Λυκουρέτζο αλλά και τον πιο πρόσφατο, Μανώλη Κεφαλογιάννη.
 
Η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας πρέπει ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο να έχει ισχυρό ρόλο και λόγο.
 
Φιλοδοξούμε, η Πολιτική Επιτροπή να αποτελέσει ένα όργανο σύνθεσης απόψεων, θέσεων και αντιλήψεων.
 
Να δημιουργεί τις κατευθυντήριες αρχές του κομματικού προγραμματισμού και να υποστηρίζει ουσιαστικά τον Πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στο έργο τους.
 
Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επιδιώξουμε την ουσιαστική αναβάθμιση της Πολιτικής Επιτροπής σε ένα όργανο παραγωγής πολιτικών και όχι σε ένα παραγκωνισμένο κομματικό θεσμό.
 
Η Πολιτική Επιτροπή δε θα είναι ένα όργανο νομιμοποίησης προειλημμένων αποφάσεων.
 
Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις μας να συζητήσουμε διεξοδικά και να αποφασίσουμε για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής και για την ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου.
 
Κι έτσι καλύτερα οργανωμένη και πιο αναβαθμισμένη, η Πολιτική Επιτροπή και όλοι εμείς να ενισχύσουμε το δικό σας έργο Αγαπητέ Πρόεδρε.
 
Διότι από εσάς, προσδοκά όλος ο ελληνικός λαός, μαζί με τον κόσμο της παράταξής μας, ότι θα αναδειχθείτε όχι μόνο αντάξιος αλλά ακόμη καλλίτερος των προκατόχων σας. Και ότι θα δώσετε οξυγόνο στη χώρα, όπως δίνετε οξυγόνο στην παράταξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό το μήνυμα έχει εκπέμψει από την πρώτη μέρα της εκλογής του και αυτό επιβεβαιώνουν όλες οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του.
 
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητά Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής,
 
Ξεκινάμε όλοι μαζί τη νέα σελίδα της Νέας Δημοκρατίας. Η προσπάθεια είναι συλλογική. Κανείς από εμάς δεν περισσεύει. Απεναντίας όλοι έχουν να προσφέρουν στον κοινό αγώνα. Έναν αγώνα για να προσφέρουμε το απαραίτητο οξυγόνο στην παράταξή μας και στη συνέχεια το αναγκαίο εθνικό οξυγόνο στην πατρίδα μας που ασφυκτιά.
 
Εμείς θα είμαστε η πρώτη δύναμη, τώρα που πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές. Η δύναμη εκείνη που θα δημιουργήσει το μέλλον που αξίζει η Πατρίδα μας. Ένα μέλλον συνυφασμένο με την Ανάπτυξη, τη Δημιουργία, την Αξιοκρατία, την Κοινωνική Συνοχή, τη Δημοκρατία.
 
Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη.
 
Καλή δύναμη και καλή συνεργασία.
 
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Print
Δημοσίευση: Μαϊ 11, 2016,
Κατηγορίες: Δελτία Τύπου,

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset