Το έργο μου

«Απαραίτητη η παραμονή του ΕΡΓΟΤΕΛΗ στο Μαρτινέγκο»

Ημερομηνία: 31/5/2016 12:00 πμ

«Απαραίτητη η παραμονή του ΕΡΓΟΤΕΛΗ στο Μαρτινέγκο»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Στην ανάγκη παραμονής και όχι στην έξωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του σωματείου Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στο Μαρτινέγκο, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει από την πρόσφατη εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου προς το Υπουργείο Πολιτισμού για τα ενετικά τείχη, στην οποία προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η απομάκρυνση του σωματείου Γ.Σ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο χώρο του Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

… ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ έχει μεριμνήσει για τη φροντίδα, τη φύλαξη, την καθαριότητα, το σεβασμό και την αξιοποίηση του χώρου διαφυλάσσοντας την πολιτιστική του αξία και μετατρέποντας τον σε πραγματικό κόσμημα για την πόλη του Ηρακλείου. Παράλληλα, αβάσιμες κρίνονται οι θέσεις για την ύπαρξη αυθαίρετων εγκαταστάσεων στον εν λόγω χώρο, αφού ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ παρουσιάζει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΡΓΟΤΕΛΗ λειτουργούν εδώ και αρκετές δεκαετίες υπηρετώντας με συνέπεια αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες των πολιτών και επισκεπτών του Ηρακλείου έχοντας δημιουργήσει μια δημιουργική και λειτουργική σύνθεση ανάμεσα στην πολιτιστική κληρονομιά και την σύγχρονη ζωή της πόλης. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ έχει μακρά συμβολή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και έχει χαρίσει σημαντικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό και πολιτισμό, έχει χρησιμεύσει και ως πυρήνας για την ανάδειξη  νέων ταλέντων και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της αθλητικής και πολιτιστικής ζωής του Ηρακλείου.

Είναι απαραίτητο η πολιτεία να σταθεί αρωγός στη διασφάλιση ίσων όρων αντιμετώπισης όλων των αθλητικών σωματείων για την προαγωγή του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, καθώς και στη στήριξη αθλητικών σωματείων για τη συνέχιση της σημαντικής τους δράσης. Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί υποχρέωση τόσο της πολιτείας όσο και των πολιτών και θα πρέπει να πραγματώνεται στο πλαίσιο του σεβασμού, της διαφύλαξης και της ενοποίησης της στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Παρελθόν και παρόν συνυπάρχουν οικοδομώντας το μέλλον. Υπό αυτή την έννοια τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου δεν αποτελούν μόνο παράδοση, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής στην πόλη του Ηρακλείου».      

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε ώστε να μην απομακρυνθεί το σωματείο Γ.Σ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο χώρο του Προμαχώνα Μαρτινέγκο; 2. Έχει αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι με την πολιτική της αποκόπτει ουσιαστικά την πολιτιστική κληρονομιά από τη σύγχρονη ζωή της πόλης του Ηρακλείου και από τους τοπικούς φορείς που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προστασίας και ανάδειξης της; 3. Ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την στήριξη των αθλητικών σωματείων και την προαγωγή του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας;». 

Print
Δημοσίευση: Μαϊ 31, 2016,
Ετικέτες: Εργοτέλης

«Απρίλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset