Το έργο μου

«Χρέος της Πολιτείας η ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Συνδρόμου Down»

Ημερομηνία: 7/6/2016 12:00 πμ

«Χρέος της Πολιτείας η ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Συνδρόμου Down»

Παρέμβαση του Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στην ανάγκη ενίσχυσης του έργου και των δράσεων του Συλλόγου Συνδρόμου Down, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα μας. … Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά ….

 

Είναι άξιο αναφοράς και επιβράβευσης ότι από το έργο του συλλόγου ωφελούνται περισσότερες από 400 οικογένειες, οι οποίες έχουν ανάγκη την υποστήριξη όλων μας για την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη φροντίδα των παιδιών τους.

 

Ο Σύλλογος κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλώσει κυρίως χάρη στις συνδρομές των μελών του, καθώς και σε πόρους που προέρχονται από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος, από δωρεές και χορηγίες και από μικρή συνδρομή της πολιτείας. Πρόσφατα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δημοσιοποίησαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και ζήτησαν ανοικτά τη βοήθεια της πολιτείας προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του.

 

Απαιτείται μία γενναία οικονομική παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας του Συλλόγου, που προσφέρει μεγάλο έργο στα παιδιά με σύνδρομο Down και σημαντική βοήθεια στις οικογένειές τους και να υποστηριχθεί άμεσα το όραμα και οι δράσεις του Συλλόγου.

 

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας της δομής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος; 2. Είναι στις προθέσεις σας να ενισχύσετε οικονομικά το σύλλογο, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα και να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ); 3. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την παροχή ίσων ευκαιριών διαβίωσης, ισότητας, συμμετοχής και ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών με σύνδρομο Down;».

 

Print
Δημοσίευση: Ιουν 8, 2016,
Ετικέτες:

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset