Το έργο μου

‘Η Κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο σε όλα τα μέτωπα’ - Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα

Ημερομηνία: 27/2/2016 12:00 πμ

‘Η Κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο σε όλα τα μέτωπα’ - Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα

*Αν το ζητούμενο του Συνεδρίου της ΝΔ είναι να γίνει «κτήμα» της κοινωνίας, πόσο κοντά βρίσκεστε σε αυτό τον στόχο;

 

Αυτός είναι ο στόχος μας και περνάει μέσα από τη συμμετοχικότητα της κοινωνίας στις εσωτερικές διαδικασίες. Από την ανάδειξη νέων στελεχών στα όργανα της ΝΔ, την ανανέωση του καταστατικού μέχρι τη διαμόρφωση του προγράμματος. Το 10ο τακτικό συνέδριο στοχεύουμε να αποτελέσει την οργανωτική μεταρρύθμιση της ΝΔ και σαφώς ένα συνέδριο πολιτικού διαλόγου. Η διεύρυνση και η ανανέωση που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ανανέωση «τύπων» και συμβολισμών.

 

 

*Από τις επαφές που έχετε με τους νεοδημοκράτες σε όλη την Ελλάδα, ποιο είναι το συμπέρασμά σας;

 

Δεν είναι μόνο οι νεοδημοκράτες. Είναι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που ζητά μια στιβαρή αντιπολίτευση, ένα άλλο μείγμα πολιτικής που αποστρέφεται τον λαϊκισμό και ζητά από τη ΝΔ να συγκροτήσει μέτωπο λογικής, που θα στηρίζει την αριστεία και την πρόοδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακριβώς αυτό. Μετριοπαθής, φιλελεύθερος, με σχέδιο, όραμα για τη χώρα και κυρίως κινείται καθημερινά με υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Στόχος είναι η ΝΔ να γίνει ο αξιόπιστος συνομιλητής της κοινωνίας.

 

 

*Η ΝΔ είναι ένα «γερασμένο» κόμμα. Μήπως και σε αυτό το συνέδριο τον τόνο θα τον δώσουν οι συνταξιούχοι που ήταν πλειοψηφία και στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές;

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός με ιστορικό βάθος και αυτοί οι άνθρωποι είναι η ιστορία της χώρας και της παράταξης και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ιστορία. Από εκεί και πέρα, η ΝΔ είναι πολυσυλλεκτικό και όχι μονοθεματικό κόμμα, και διαρκώς ενισχύεται με νέα στελέχη, επιστήμονες και προσωπικότητες από διάφορους χώρους. Συνθέτουμε την εμπειρία των παλαιοτέρων με την φρεσκάδα, τη μαχητικότητα και τι γνώσεις των νέων. Σύνθεση και αποτέλεσμα.

 

 

*Τι μπορεί να πείσει έναν  νέο άνθρωπο, ο οποίος αναζητεί και δεν βρίσκει δουλειά, να ασχοληθεί με τη ΝΔ;

 

Η ΝΔ κατ’ αρχάς δε θα τον ανταμείψει με τα «βολέματα» του παρελθόντος που και εμείς σε παλαιότερες περιόδους εγκλωβιστήκαμε σε αυτή την τακτική, συμβάλλοντας στο πελατειακό κράτος. Η λύση στο πρόβλημά του, περνά μέσα από τη ΝΔ η οποία πρέπει να είναι έτοιμη να εφαρμόσει μια πολιτική μεταρρυθμίσεων που θα δημιουργήσουν συνθήκες για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Έχοντας εξαπατηθεί ολόκληρη η κοινωνία, από τα ψέματα του κ. Τσίπρα, η ΝΔ μέσα από το πρόγραμμά της να προτάσσει την υπευθυνότητα, το όραμα και την αξιοπιστία και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.

 

 

*Γιατί στραφήκατε σε στελέχη από την «αγορά» για την κατάρτιση του προγράμματος σας; Δεν έχετε ικανά στελέχη για ένα τέτοιο εγχείρημα;

 

Μα η ΝΔ εμπιστεύεται τους ανθρώπους της αγοράς, τα στελέχη της ιδιωτικής οικονομίας και τους επιστήμονες. Είναι αδιανόητο να καταρτίζουμε πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή τους, τη στιγμή που χρειαζόμαστε ένα συνεκτικό, με μετρήσιμους στόχους, με αυστηρή μεθοδολογία πρόγραμμα παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων για τη χώρα. Τα στελέχη που προέρχονται από την αγορά έχουν γνώσεις επί των πραγματικών προβλημάτων. Δε θέλουμε «ασκήσεις επί χάρτου», ούτε θεωρητικολογία. Θέλουμε πρακτικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα.

 

 

*Η ηγεσία του κόμματός σας επιμένει στερεότυπα ότι δεν ζητάει εκλογές. Υπάρχει άλλος τρόπος για να αλλάξει η δυσμενής κατάσταση που επικρατεί στη χώρα; 

 

Ως Νέα Δημοκρατία δε συμμετέχουμε στην εκλογολογία, διότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η κοινωνική αναστάτωση , η οικονομική αστάθεια και η πολιτική αβεβαιότητα. Ο κ. Τσίπρας άλλωστε έχει πει ότι «νιώθει άνετα με την κοινοβουλευτική [του] δύναμη» κι επίσης δε μπορούμε να συντηρούμε αυτή την διπολική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού, στα «εύκολα», μόνος, και στα «δύσκολα», δηλ. όταν «τα κάνει μούσκεμα», ζητάει συναίνεση. Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ και ο Πρόεδρος, νιώθουμε αρκετά έτοιμοι αν χρειαστεί να δώσουμε τη μάχη των εκλογών και να την κερδίσουμε.

 

 

*Είναι το Μεταναστευτικό το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και εκείνο που με την εξέλιξή του θα καθορίσει τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις;

 

Το προσφυγικό είναι ζήτημα ασφάλειας, εθνικής κυριαρχίας και με ανθρωπιστικές διαστάσεις. Όμως πέραν αυτού, η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα μέτωπα, δεν υπάρχει οικονομική πολιτική, δεν υπάρχει στρατηγική διαπραγμάτευσης, δεν κλείνει η αξιολόγηση, η χώρα απειλείται πάλι με προβλήματα ρευστότητας και χρηματοδότησης και η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Έχουμε μια Κυβέρνηση που ακολουθεί ασθμαίνοντας τις εξελίξεις και όλα αυτά θα παίξουν ρόλο.

Print
Δημοσίευση: Μαρ 21, 2016,
Κατηγορίες: Συνεντεύξεις,

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αρχείο

Νέα Δημοκρατία Βουλή των Ελλήνων European Parliament Drive Safe Crete European Parliament Ίδρυμα Καραμανλής
Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset